Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu makale 3301 kez okundu.
Yazının Tarihi :   26 Nisan 2024 - 10:35:35

KERKÜKLÜ ŞAİR NEFİ DEMİRCİ EBEDİ ALEME GÖÇ ETTİ.

Büyüt
Küçült
KERKÜKLÜ ŞAİR NEFİ DEMİRCİ EBEDİ ALEME GÖÇ ETTİ.

Hikmet Okuyar

KERKÜKLÜ ŞAİR NEFİ DEMİRCİ EBEDİ ALEME GÖÇ ETTİ.. / Hikmet Okuyar

*

KERKÜKLÜ Büyük Dava Adamı Türk Dünyası Türkiye Sevdası Güzel Sanatlar Öncüsü Şebingülü Dostu Prof. Dr. .Nefi Demirci’nin ebedi aleme yolculuğunda Allah’tan rahmet diliyoruz.. Mekanı Cennet Olsun.. Ruhu Şaad olsun..Kerkük Türkleri dahil olmak üzere Türk İslam Dünyasındaki büyük dava arkadaşlarına ve sevenleri ile hayran okuyucularına taziyelerimizi bildiriyoruz.

*

Hikmet Okuyar.

Türkiye Sevdası Proje Sahibi

Azerbaycan Şebinkarahisar Medine Şebingülü Dostluğu Halk Şairi Bizim Hikmet.. 26.04.2024, Bayraktepe.

...............

PROF DR. NEFİ DEMİRCİ KİMDİR ?

’’ Türkmen kültürünü ve davasını Türkiye ve Türk dünyasına tanıtmak için büyük çaba gösteren Demirci, 1968de İstanbulda Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin başkanlığına seçildi. 1978 yılına kadar aralıksız olarak dernek başkanlığını yürüttü.

Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu ve Türkmeneli İnsan Hakları Derneğinden yapılan açıklamada Nefi Demirci için verdiği ilanda şu ifadelere yer verdi: “Engin gönüllü, yardımsever bir kişi olarak tanınan araştırmacı yazar, değişik dergi ve günlük gazetelerde, özellikle Türk Dünyası, Orkun, Yesevi gibi dergilerde Kerkük ve Türk dünyası üzerine pek çok makale yayımladı. Türkmeneli İnsan Hakları Derneğinin kurucu başkanlığını yaptı.”

Eserleri:

Mum Kimin yanan Kerkük (İstanbul, 1976), Dünden Bugüne Kerkük (İstanbul, 1990), Ağababa Hıdır Lütfü (İstanbul, 2005), Sönmeyen Ateş, Dinmeyen Hasret Kerkük (İstanbul, 2011).Musulun Siyasi Tarihi, (İstanbul, 2016)

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
YAZARA AİT DİĞER YAZILAR



Bulancak Ajans
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir