Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6880 kez okundu. | Kategori : Duyurular
Haberin Tarihi :   05 Haziran 2012 - 10:45

2012 Yeni Mahsul Fındık Tarımında Erken Hasat

Büyüt
Küçült
2012 Yeni Mahsul Fındık Tarımında Erken
Giresun Ziraat Odası Başkanı sayın Özer AKBAŞLI'nın Basın Açıklaması

2012 Yeni Mahsul Fındık Tarımında Erken Hasat

 

Giresun Ziraat Odası Başkanı sayın Özer AKBAŞLI'nın Basın Açıklaması

 

 

Siz, sayın basın mensupları ve halkımızın da malumları olduğu üzere, geçtiğimiz günlerde basın yolu ile değerli bir hocamız, 2012 yeni mahsul fındık hasadının, 3 haftalık erken hasat olabileceğine dair kendi fikir ve düşüncelerini ortaya koyan bir açıklamayı yapmıştı.

Ancak, genelde fındık hasadının, Ağustos ayının ilk haftalarına rastlamasına rağmen, yıllar itibariyle günümüze kadar olan sürede, valiliklerin belirlemiş oldukları fındık hasat tarihlerindeki sapmalara bakıldığında, biz fındık üreticisi çiftçiler olarak, 3 hafta gibi uzun bir sapma dönemi ve erken hasada başlama süresi gibi bir hasat dönemi görmedik ve yaşamadık.

Kaldı ki, geçen yıl farklı bir durum oluşarak, fındık hasat döneminin Ramazan ayına denk gelmesi neticesinde, olgunluk derecelerine bakılmaksızın tüm çiftçilerimiz, Ramazan Bayram’dan sonraki tarihlerde fındık hasadına başlamışlardır.

Ayrıca geçen yıl, sadece ramazan ayı olması sebebi ile fındık hasadına, bırakın erken başlamayı,3 haftalık geç bir sürede başlanılmıştır.

Bu yıl da, Ağustos ayının 21 de bitecek olan Ramazan Bayramı’nın sonrasında, fındık hasadına başlanacağı, fındık üreticisi çiftçimizin çoğunluğu tarafından konuşulmakta ve işlerini, buna göre programlayıp planlamaktadırlar.

Kısaca kanaatimiz odur ki, Ramazan Ayı dolayısıyla fındık hasadına bu yılda, ekseriyetle, 22 Ağustos 2012 tarihinden sonra başlanılması düşünülmektedir. 2012 yılı yeni hasat dönemi işleri, toplama ve kurutma işlemlerinin de en az, 20 gün gibi bir süre alacağı nedeni ile yeni mahsul fındığın, 15 Eylül 2012 tarihinden önce pazara yoğun olarak inmeyeceği yönündedir.

Sanayici ve ihracatçılarımızın tüm hesaplarını yukarıda yaptığımız tarihlere göre yapmasında fayda olacağı kanaatini taşımaktayız.

 

Kamuoyunun bilgilerine sunarız.

 

Özer AKBAŞLI

Giresun Ziraat Odası Başkanı





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir