Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7597 kez okundu. | Kategori : Duyurular
Haberin Tarihi :   24 Nisan 2012 - 12:41

Beykoz' da 2/B Mitingi Yapıldı

Büyüt
Küçült
Beykoz da 2/B Mitingi
Bir süre önce TBMM'den çıkan 2/b satış kanununu protesto etmek için Beykoz Muhtarları ve STK'lar 23 Nisan 2012 Pazar günü Belediye Meydanında bir miting düzenledi.

BEYKOZ’DA 2/B MİTİNGİ YAPILDI

Bir süre önce TBMM’den çıkan 2/b satış kanununu protesto etmek için Beykoz Muhtarları ve STK’lar 23 Nisan 2012 Pazar günü Belediye Meydanında bir miting düzenledi.

Satışa baz alınacak rayiç değerlerin çok yüksek olduğunu vurgulandığı mitingde Beykoz Giresunlular Derneği Başkanı Hasan Karakaya'da bir konuşma yaptı. 

Hasan Karakaya konuşmasında özetle şunları söyledi.

“Beykoz’da 2/b arazileri üzerinde yaşayan vatandaşlarımızı işgalci olarak göremezsiniz. Çünkü bu halk yıllardır kullanıcısı oldukları bu yerlerin emlak vergilerini devlete ödemiş ve ödemeye devam etmektedir. Hiçbir kişi ya da kuruluş “Arkadaş bu alanlar zaten devletin, kendine ait olmayan bir yere nasıl emlak vergisi veriyorsun” dememiştir. Vatandaş vergi vermiş devlette almıştır. Belki de bugün satışa konu olan bedelden fazlasını vergi olarak ödemiştir.

Ayrıca bu arazilerin kullanıcılarına ecrimisil tahakkuk ettirilmiş vatandaş yine ödemek zorunda kalmıştır. Ve halen de ödemeye devam etmektedir.

Bu gelişmelere bakıldığında vatandaş hep ezilmiştir. Bu gelişmeleri başka bir deyimle “Vurun Abalıya” şeklinde algılayabiliriz.  
 
Çok ciddi nüfusların barındığı 2-b alanlarında arazi yağmacısı diyemezsiniz.  Bu alanlarda yaşayanlara imar mağduru demek daha doğru olacağı kanısındayız.  
Bu insanlar bir taraftan vergiler başta olmak üzere devletine karşı tüm yükümlülüklerini yerine getirirken diğer taraftan her anı kaygıyla dolu bir yaşam  sürdürmek zorunda bırakılmıştır. Bu gün bu kanundan sonra da kabuslar yaşatmaktasınız. 
Evet bu kanunu vatandaş yıllardır bekliyor. Ama bu şekliyle değil. Vatandaşı ödeyemeyeceği bir yükümlülük altına sokmanın  Anayasa ilkelerine de aykırı düşeceği kanısındayız. 
Benim Hemşehrim, benim Beykozlum bu yerleri bize hibe edin demiyor, Bizim beklentimiz sadece makul satış rakamları oluşturulmasıdır.” 
 
Mitingde konuşmacılar özellikle rayiç değerlerin yüksek olduğunu vurguladı ve Sayın Cumhurbaşkanının bu yasayı veto etmesini istediler.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir