Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8336 kez okundu. | Kategori : Duyurular
Haberin Tarihi :   12 Mayıs 2012 - 18:57

BUFED Yönetimi Gerekçeli Kararını Açıkladı.

Büyüt
Küçült
BUFED Yönetimi Gerekçeli Kararını
Giresun'un birinci, Türkiye'nin ikinci İlçe Federasyonu ve Sivil Toplum Kuruluşu olan Giresun Bulancak Dernekler Federasyonu (BUFED) bünyesinde bulunan İlçe, Köy Dernek Başkanları ve Yönetim Kurulu ile toplanarak kamuoyunda ''Feshane Giresun Günleri'' olarak bilinen etkinliğe katılmama gerekçelerini açıkladı.

BUFED Yönetimi Gerekçeli Kararını Açıkladı.

Giresun’un birinci, Türkiye'nin ikinci İlçe Federasyonu ve Sivil Toplum Kuruluşu olan Giresun Bulancak Dernekler Federasyonu  (BUFED) bünyesinde bulunan İlçe, Köy Dernek Başkanları ve Yönetim Kurulu ile toplanarak kamuoyunda ''Feshane Giresun Günleri'' olarak bilinen etkinliğe katılmama gerekçelerini açıkladı.

BUFED Yönetiminden yapılan yazılı açıklamada katılmama gerekçeleri şöyle ifade edildi.

 

Yıllardır devam eden geleneksel ‘’Uluslararası Giresun Aksu Festivali’’ ile Feshane Giresun Günlerinin aynı tarihe bilinçli olarak denk getirilmesini etik bulmamamız. Bulancak menşeili İlçe ve Köy Derneklerini temsil eden tek federasyon olan ‘’Bulancak Dernekler Federasyonunun’’ Giresun’un tanıtımının amaç edinildiği Feshane Giresun Günleri ile ilgili yapılan hazırlık çalışmalarına davet edilmeyip, dışlanması, görüş ve önerilerimizin dikkate alınmamasıFederasyonumuzun bünyesinde bulunan bazı İlçe ve Köy Derneklerimizin Giresun Federasyonuna davet etme teşebbüsleri ile Bulancak Federasyonunun birlik ve bütünlüğünü zedelemeye yönelik gayretleriGiresun Günlerinde yöresel kültürümüzün tanıtılması amacıyla ticari faaliyetlerde bulunan esnaf ve iş adamlarımıza eşit davranılmaması ve Feshane’de kurulan ticari amaçlı standların  Federasyon yönetimindeki kişilerinden oluştuğunun aşikar hale gelmesi  Giresun Federasyonun İstanbul’da faaliyet gösteren İlçe federasyonları, İl , İlçe ve Köy Dernekleri arasında koordinasyonu oluşturup çoğulcu, katılımcı,  birlik ve bütünlüğü sağlamaktan uzak hareket etmesiFederasyon bünyesinde yapılan etkinliklerde Giresun menşeili  birçok derneklerimizin görüş ve düşüncelerinin temsil imkanın bulunmaması nedeniyle BUFED Yönetim Kurulu olarak katılmama kararı alınmıştır!! denildi.

  Ayrıca BUFED Başkanı Ali Aydın son dönemde kamuoyunda yaşanan olaylar konusunda haber sitemize sert demeçler verdi.

 Aydın;  Bugüne kadar ‘Giresun Dernekler Birliği’ başkanı olarak kendini tanıtan, Feshane Giresun Günleri organizasyonun başından beri içersinde bulunan sayın yöneticimiz; geçen yılki Feshane Giresun günlerinden sonra kendisini ziyaret ettiğimizde bizlere Feshane Giresun Günlerinin özelliğini yitirdiğini. ‘’Etkin ajan ve Hasan Turan’’ günleri olduğunu söyleyen değerli yöneticimiz bu yılda Giresun Feshane Günlerinin içinde yer almaktadır. Bu nasıl Giresunluluktur!!

Hemşehrilerimizin bilmesini istediğimiz bir konuda ‘’Giresun Dernekler Birliği Derneği’’ ni yıllarca Giresunlulara ‘’Giresun Dernekler Birliği’’ diye pazarlamışlardır. Böyle  resmi birlik yoktur. Birileri yıllarca kendisine Giresun Dernekler Birliği Başkanı diyerek kendini Giresunlulara empoze etmiştir. Hatta ‘’Giresun Dernekler Birliği Derneğinin’’ yeni başkanı   seçilen yönetici daha önce başkanlığını yaptığı federasyonu yıllarca çantasında taşımıştır. Çantadan bir türlü çıkaramamıştır. Federasyonun web sitesinden kendi reklamını yapmaktan öteye geçememiş, bağlı bulunduğu ilçe belediyemizin, Federasyonumuzun bünyesindeki derneklerimizin, yaylarımızın tanıtımını yapmak yerine kendi reklamını yapmıştır.  Federasyonun web sitesini para karşılığı yeni seçilen yönetime satmaya kalkmıştır. Başkanlığın gerektirdiği vasıflara haiz olmadığından federasyonu bir adım ileri taşıyamamış eline yüzüne bulaştırıp , istifa ederek kaçmıştır. Bu günde Giresun federasyonu üzerinden BUFED’i yıpratmaya yönelik saldırılarına devam etmektedir. 

 Başkan Aydın, Giresun Federasyonun İstanbul’daki Giresunluların tamamını temsil ettiği izlemini vermesinden dolayı rahatsız olduklarını, çeşitli basın yayın organlarında   Giresun’u bölmek, parçalamak ve insanlarımızı ötekileştirmekle itham edildiklerini, Bünyelerindeki dernekler ile beraber amaçlarının Giresun camiasındaki bölünmüş, parçalanmışlığın önüne geçmek, herkesi kucaklayan her kesimin fikrine değer veren saygı duyulan, güvenilen , yıpranmamış, kariyer sahibi kişilerle, organizasyon şirketleri ve şahıslarla değil!! kurumlarla Feshane Giresun günlerinin yapılması ve devam etmesini gerektiği kanaatinde olduklarını. Giresun menşeili 400 tane STK varken 5 dernekle  bu işin organize edilmesine karşı olduklarını söyledi. Bugüne kadar hep ‘’Dik’’ durduklarını bundan sonrada duruşlarından taviz vermeyeceklerini belirtti.

 Bu zamana kadar yapılan ve bu yıl yapılacak olan Feshane Giresun günlerinden;

Giresun Sporumuza Çekimleri devam eden Topal Osman Ağa film projesineGiresunumuzun İlçe Belediyelerine Giresunumuzun Köy ve İlçe Derneklerine , İlçe Federasyonlarına, İl derneklerimize

Herhangi bir katkı ve destek sağlanmış mıdır?

                                      HAYIR!!!

Peki Feshanenin Amacı Neydi!!!

O zaman Feshane; Giresun Günleri mi oluyor.. 

Yoksa;

Birlik Başkanı olarak yıllarca kendini Giresunlulara empoze eden yöneticimizin söylediği gibi..

ETKİN AJANS VE HASAN TURAN GÜNLERİ!! mi oluyor.

Yorumu siz değerli hemşehrilerimizin takdirine bırakıyoruz!

 Giresun Bulancak Dernekler Federasyonu

                Yönetim Kurulu Adına

                     Başkan Ali Aydın

 Kaynak: www.bufed.net




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir