Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 14748 kez okundu. | Kategori : Duyurular
Haberin Tarihi :   27 Mart 2021 - 13:45

Bulancak Kitap Kahve Projesi başlıyor

Büyüt
Küçült
Bulancak Kitap Kahve Projesi
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2020 Yılı Gençlik Projeleri Destek Programı Kapsamında “Bulancak Kitap Kahve Projesi” adlı projenin Tanıtım ve Basın Toplantısı TÜGVA Bulancak İlçe Temsilciliği Gençlik Merkezinde gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2020 Yılı Gençlik Projeleri Destek Programı Kapsamında “Bulancak Kitap Kahve Projesi” adlı projenin Tanıtım ve Basın Toplantısı TÜGVA Bulancak İlçe Temsilciliği Gençlik Merkezinde gerçekleştirildi.

TÜGVA Bulancak İlçe Temsilcisi ve Proje Koordinatörü Ubeydullah Göktekin’in yaptığı basın açıklamasında ‘Bulancak Kitap Kahve Projesi, Gençlik Projeleri Destek Programı (2020-1) kapsamında Gençlik Ve Spor Bakanlığı Tarafından Desteklenmekte, Türkiye Gençlik Vakfı Bulancak İlçe Temsilciliği tarafından yürütülmektedir. 15 Mart 2021 tarihi itibariyle resmen başlayan projemizin toplam bütçesi 120.000,00 ₺ olup süresi 11 aydır.  Projeden 10-24 yaş arası en az 600 genç aktif olarak yararlanmakla birlikte proje yıllarca tüm Bulancak Gençliğine faydalı olmaya devam edecektir. Bulancak Kitap Kahve Projesi, Bulancak ilçe merkezi ana girişinde iki karayolu arasında bulunan, vakfa ait olan müstakil bina bünyesinde yönetilecek ve uygulanacak’dedi.

Bulancak Kitap Kahve Projesi;

      Okuma alışkanlığı bulamayan, maddi yönden dezavantajlı, sosyal çevresi iyi olmayan gençlerin sosyal dışlanma ile karşı karşıya gelmemesi,       Birbirleriyle ve toplumla sosyal uyumu güçlendirmesi,       Okul saatlerinin dışında kitap okuyarak ve bunu yaparken arkadaşlarıyla verimli zaman geçirip eğlenerek okul dışında veya herhangi boş bulduğu zaman diliminde vaktini verimli değerlendirmesi;       Gençlerin kendini daha iyi tanıması, özgüvenin artması, topluma ve insani değerlere daha fazla önem vermesi,       Gençlerin uyuşturucu ve kötü alışkanlıklardan kendini sakındırması,       Okuduğu kitaplardan edindiği bilgiler ışığında milli ve manevi değerlerine bağlı, çevreye saygılı, girişimci, toplumsal hayata daha aktif katılım sağlamasını amaçlamaktadır.

 

Bununla birlikte Bulancak Kitap Kahve Projesi;

         Gençlerin; ülkemizin değerli yazarlarının kitaplarını okuyarak, açılacak kurslarda eğitim görerek, alanında ihtisas sahibi kişilerle yapılacak söyleşilerle kendilerini geliştirme imkânı bulmalarına katkı sağlayacaktır,          Sokak röportajları ile gençlerin kamera ve mikrofon karşısında kendilerinin ifade etmelerine katkı sağlayacaktır,          Aile ve kantin buluşmaları yaparak gençlerle kitap kahve dışında da etkileşim oluşturulması, kitap kahve'ye teşvik ve aidiyet duygusunun kazandırılmasına katkı sağlayacaktır,          Okçuluk ve bilek güreşi gibi geleneksel etkinliklerin yanı sıra modern spor etkinlikleri (satranç, halı saha futbolu vb) ile gençlerin taleplerine katkı sağlanacaktır,          Doğa ve spor kampı, bisiklet turu gibi etkinliklerle gençlerin sosyal medya bağımlılıklardan kurtulmasına, doğa ile iç içe olmasına katkı sağlanacaktır.

 

 

 Bulancak Kitap Kahve Projesi’nin kısaca faaliyetleri şu başlıklar altında yürütülecektir.

       TÜGVA Bulancak İlçe Temsilciliği binasının ikinci katında kitap kahve kurulması sağlanacak, açılacak kitap kahve salonu bünyesinde çay, kahve, internet ve kitap imkânı tüm gençliğe ücretsiz olarak verilecek,        Ata sporumuz olan okçuluk eğitimi verilecek ve okçuluk turnuvaları düzenlenecek,        Ata sporumuz olan bilek güreşi eğitimi verilecek ve bilek güreşi turnuvaları düzenlenecek        Gençlik Söyleşileri düzenlenecek, (30 adet)        Gençliğe yönelik Sinema Kahve Geceleri düzenlenecek,        Gençlerimizin evlerinde aile ziyaretleri (22 aileye) ve kantin buluşmaları (10 adet okul kantini) sağlanacak,        Sabah Namazı Buluşmaları yapılacak. (10 adet)        Doğa ve Spor Kampı düzenlenecek ve bu kamplarda sportif etkinlikler düzenlenecek, (2 adet mevsimsel)        Gençliğe Dair Mikrofonu adı ile tematik Sokak Röportajları yapılacak ve bu röportajlar kamuoyuna paylaşılacak,    Konferans ve Yazar Buluşmaları yapılacak (3 adet)    Yurt içi geziler düzenlenecek, (1 adet)    Proje sonunda Gençlik ve Spor Şöleni düzenlenecektir.

 

Tanıtım ve Basın açıklamasına Giresun Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Hasan Bulut, TÜGVA İl Temsilcisi Muhammet Anıl Kaya, Bulancak Belediye Başkan Vekili Emrullah Guguk, Belediye Başkan Yardımcısı Bahtiyar Hüsem, Bulancak Müftüsü Cevat Erişti, Bulancak Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut, Bulancak Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Murat Yüksel, Giresun Ensar Vakfı İl Başkanı Seyfi Göktekin, Ab-ı Hayat Derneği Başkan Yardımcısı Mücahit Yıldız, AGD Bulancak Temsilcisi Aziz Ok, BİMDER Başkan Yardımcısı Orhan Erdemir, okul müdürleri, TÜGVA Bulancak Yönetimi ve basın mensupları katıldı.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir