Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4344 kez okundu. | Kategori : Duyurular
Haberin Tarihi :   05 Nisan 2023 - 15:12

Buzağı Desteklemesi 2022 Yılı 2’nci Dönem Müracaatları Başladı

Büyüt
Küçült
Buzağı Desteklemesi 2022 Yılı 2’nci Dönem Müracaatları

Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği kapsamında yürütülecek olan 2022 yılı buzağı desteklemesinden; 120 gün yaşamış ve programlı aşıları tamamlanmış olan Türkvet ile E-ıslah veri tabanlarına kayıtlı 2022 yılı doğumlu buzağılar faydalandırılacaktır.

Buzağı desteklemesinden yararlanmak için; damızlık sığır yetiştiricileri birliğine üye yetiştiriciler birlik aracılığıyla, birlik üyesi olmayan yetiştiriciler ise il/ilçe müdürlüklerine şahsen dilekçe ile başvuru yapacaktır.

Buzağı Desteklemesi için 2'nci Dönem başvuruları 15 Haziran 2023 tarihinde sona erecektir. Destekleme buzağının doğduğu işletmeye ödenecek olup, doğduğu işletmede 120 günü tamamlama şartı aranmaktadır. 1'inci dönem desteklemeye müracaat eden yetiştiricilerin, 2'nci dönem için ayrıca başvuru yapmalarına gerek yoktur.

Buzağıların analarında, ilkine buzağılama yaşı 510-960 gün arasında veya destekleme kapsamındaki buzağılaması ile bir önceki buzağılaması arasındaki süre 235-600 gün olmalıdır. Bu parametreler e-ıslah kayıtlarından, e-ıslahta kayıtlı olmayan ineklerin ise e-ıslahta kayıtlı buzağılarından hesaplanır.

Destekleme kapsamında;

1)Tabii tohumlamadan doğan buzağılar için buzağı başına 700 TL destek verilecektir.

2)Suni Tohumlamadan doğan buzağılar için buzağı başına 900 TL destek verilecektir.

3)Soykütüğüne kayıtlı analardan suni tohumlama sonucu doğan buzağılar için (süt ölçüm kriterlerini yerine getirmiş) birlik aracılığıyla müracaat eden yetiştiricilere, işletmenin soykütüğü sınıfına göre buzağı başına fark ödemesi yapılacaktır.

4)Döl kontrolü kapsamındaki boğaların sperması ile suni tohumlamadan doğan buzağılar için buzağı başına ilave 100 TL ödeme gerçekleştirilecektir.

Tebliğe göre "buzağıların zamanında küpeletilmesi, Türkvet ve e-ıslah kayıt sistemlerine kaydettirilmesi, programlı aşılarının yaptırılmasından" yetiştiriciler sorumlu olacaktır.

Hayvancılık desteklemeleri konusunda daha ayrıntılı bilgi almak isteyen üreticilerimiz; Giresun merkezde Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğümüze, ilçelerde ise  Tarım ve Orman İlçe Müdürlüklerimize başvurabilirler.

 

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir