Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 16568 kez okundu. | Kategori : Duyurular
Haberin Tarihi :   17 Kasım 2016 - 09:45

Buzağı Desteklemesinde 2’nci Dönem Müracaatlar Başladı

Büyüt
Küçült
Buzağı Desteklemesinde 2’nci Dönem Müracaatlar

Hayvancılık Desteklemeleri Hakkında Uygulama Esasları Tebliği kapsamında yapılacak olan 2016 yılı buzağı desteklemesinde, geçmiş yıllardaki buzağı desteklemelerinden farklı olarak, programlı aşılarının tamamlanması, Türkvet ve e-ıslah kayıtlarının yapılması şartıyla 2016 doğumlu her buzağı desteklemeden yararlandırılacaktır.

Buzağı desteklemesinden yararlanmak için, soykütüğüne kayıtlı yetiştiriciler Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği aracılığıyla, önsoykütüğüne kayıtlı yetiştiriciler ise şahsen veya üyesi olduğu yetiştirici/üretici örgütleri aracılığıyla il/ilçe müdürlüklerine dilekçe ile başvuru yapabilecektir.

Buzağı Desteklemesi için 2’ncidönem başvuruları 1 Kasım da başlamış olup, 31 Aralık 2016 tarihine kadar devam edecektir. 2’nci dönem desteklemeden 01/01/2016-01/09/2016 tarihleri arasında doğan, Türkvet ile E-Islah sistemlerine kayıt edilmiş ve programlı aşıları (Şap,Brusella,LSD) tamamlanmış buzağılar yararlanabilecektir. Destekleme buzağının doğduğu işletmeye ödenecek olup, doğduğu işletmede 120 günü tamamlama şartı aranmaktadır.

Destekleme kapsamında, önsoykütüğüne kayıtlı yetiştiricilere buzağı başına 350 TL, soykütüğüne kayıtlı ve Birlik aracılığıyla müracaat eden yetiştiricilere buzağı başına 500 TL, döl kontrolü kapsamındakiler için ise buzağı başına ilave 50 TL ödeme gerçekleştirilecektir.

Tebliğe göre "buzağıların zamanında küpeletilmesi, TÜRKVET ve e-ıslah kayıt sistemlerine kaydettirilmesi, programlı aşılarının yaptırılmasından" yetiştiriciler sorumlu olacaktır.

Hayvancılık desteklemeleri konusunda daha ayrıntılı bilgi almak isteyen üreticilerimiz; Giresun merkezde Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğümüze, ilçelerde ise  Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüklerimize başvurabilirler.                                    

Giresun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir