Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7905 kez okundu. | Kategori : Duyurular
Haberin Tarihi :   02 Mayıs 2012 - 18:59

Buzağıların Küpelenmesi İçin Son 1 Ay

Büyüt
Küçült
Buzağıların Küpelenmesi İçin Son 1
20 günlükten büyük sığır cinsi hayvanların küpeletilmesi için son 1 aylık süre kaldığı ile ilgili hayvan yetiştiricilerini uyaran İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce yapılan açıklama şu şekilde:

Buzağıların Küpelenmesi İçin Son 1 Ay
20 günlükten büyük sığır cinsi hayvanların küpeletilmesi için son 1 aylık süre kaldığı ile ilgili hayvan yetiştiricilerini uyaran  İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce yapılan açıklama şu şekilde:   İl ve İlçelerimizde, Sığır Cinsi Hayvanların Tanımlanması, Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliği kapsamında her yaştan büyükbaş hayvanların küpelenmesi ve Hayvan Kayıt Sisteminde (Türkvet) işletme ve hayvan kayıtlarının güncellenmesi çalışmalarına yoğun şekilde devam edilmektedir. İlimiz genelinde Mart-Nisan 2012 aylarında 30 binin üzerinde büyükbaş hayvana küpe takılarak, elektronik ortamda veri tabanına kaydedilmiştir.   Yönetmeliğin geçici 1. maddesi gereğince;   2 Haziran 2012 tarihine kadar her yaştaki sığır cinsi (sığır-manda) hayvanın küpelenmesine müsaade edilmiştir. Bu tarihten sonra ise sadece 20 günlükten küçük hayvanlar küpelenebilecektir.   Bu nedenle en geç 2 Haziran 2012 tarihine kadar yetiştiricilerimizin; İl Müdürlüğümüzle, Veteriner Hekimler Odası arasında yapılan protokol kapsamında küpeleme yetkisi almış serbest veteriner hekimlere ve/veya direkt merkez bürosuna    (Küpeleme yardım masası irtibat telefonları: 0 454 214 11 41, GSM: 0 505 254 23 73) küpesi olmayan ve yeni doğan büyükbaş hayvanlarını süresi içerisinde bildirerek küpeletmeleri ve hayvanlarına ait pasaportları almaları gerekmektedir. Ayrıca yine protokol gereğince, Oda tarafından önceden muhtarlıklara haber verilmek suretiyle genel saha küpeleme çalışmalarına da halen devam edilmektedir.    Söz konusu tarihten sonra 20 günlük yaştan büyük hayvanlar kesinlikle küpelenmeyecek olup, 5996 sayılı kanun gereğince küpesiz hayvanların sahiplerine idari para cezası verilecektir. Küpesiz ve belgesiz hayvanlar, il/ilçe dışına nakledilememekte, hayvan pazarlarına sokulmamakta, mezbahalarda kesimi yapılmamakta ve sahipleri hayvancılık teşvik ve desteklemelerinden faydalanamamaktadır. Hayvan sahiplerinin, ölen/kesilen veya alım/satım yaptıkları hayvanları da mevzuat gereğince 7 gün içerisinde bağlı bulundukları İl/İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine bildirmeleri gerekmektedir.   İl ve İlçe Müdürlüklerimiz Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünün yayınladığı 2012/1 no’ lu Genelge gereğince, küpeleme ve kayıt işinin sözleşme ve ilgili mevzuatlar ile tespit edilen standartlara uygun yürütülüp yürütülmediğini görevlendirdikleri kontrol elemanlarınca denetlenmektedir. Ayrıca merkez ve ilçelerimizde muhtarlarımızın hayvan hastalıklarıyla mücadele, hayvan kayıt sistemi, hayvancılık teşvik ve desteklemeleri konusunda bilgilendirmelerine yönelik eğitim toplantıları düzenlenmekte, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğümüzce hazırlanan lifletler dağıtılmaktadır.   Hayvan yetiştiricilerine önemle duyurulur.    

              




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir