Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6460 kez okundu. | Kategori : Duyurular
Haberin Tarihi :   13 Haziran 2012 - 19:09

Çamoluk Derneğinden, Şebinkarahisar Orman İşletmesine Teşekkür

Büyüt
Küçült
Çamoluk Derneğinden, Şebinkarahisar Orman İşletmesine
ÇAMOLUK YARDIMLAŞMA VE KÜLTÜR DERNEĞİ BASIN BİLGİLENDİRME BÜLTENİ

ÇAMOLUK YARDIMLAŞMA VE KÜLTÜR DERNEĞİ

BASIN BİLGİLENDİRME BÜLTENİ (S:09)

 Kamuoyunda 2/B Yasası olarak bilinen ve orman vasfını kaybetmiş arazilerin orman statüsünden çıkarılması ile ilgili yasa hükümlerinin Çamoluk İlçesi ve köylerinde uygulanması ile ilgili olarak T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan yazılı bilgi istenmiştir.

Yazımız üzerine Şebinkarahisar Orman İşletme Müdürü Sayın Serhat Ersöz bir cevap göndermiştir. Buna göre bölgemizde 2/B arazilerinin tespitinin ve hak sahipliğinin doğrudan Orman Genel Müdürlüğü tarafından kurulacak komisyonlarca tespit edileceği ve tespit sonrasında elde edilecek kamu gelirlerinin takibi için işlemlerin Maliye Bakanlığı’na devredileceği bilgisi alınmıştır.

Cevap yazısı aşağıya çıkarılmıştır:

 

Kimden: Şebin karahisar orman işletm <sebinkarahisarisl@ogm.gov.tr
Tarih: 12 Haziran 2012 09:35 
Konu: DİLEKÇENİZE CEVAP 
Kime: "....fatihaydin@gmail.com" ….fatihaydin@gmail.com

İLGİ:29.05.2012 Tarihli dilekçeniz

Kamuoyunda 2/B Yasası olark bilinen ve Orman Vasfını Kaybetmiş Yerlerin Orman Stattüsünden çıkarılması ile ilgili yasa kapsamında öncelikle bahse konu köyler için tapulama çalışmalarının bitmiş olması gerekmektedir.Bundan sonra Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulu olan 2/B Komisyonları Makam'ın belirleyeceği zaman ve mekanlarda orman vasfını yitirmiş yerlere ait çalışmlara yapacaktır.Bu çalışmalar esnasında bu tip yerler komisyona dahil olacak köylerin bilirkişilerinin veya o anda orda ise mülk üzerinde tasarrufu bulunanların beyanları ile o mülkü kullanan kişilerin isimleri de tutanaklara işlenecek ve böylece tutanakta ismi bulunanlar hak sahibi olacaktır. Bu aşamadan sonra Orman Genel Müdürlüğü olarak biz bu tip arazileri Maliye Bakanlığı'na devredeceğiz. Müracaatlar ve satış işlem ve yetkileri bu aşamadan itibaren Maliye Bakanlığı ve Bakanlığın yerel kuruluşları olan Mal Müdürlükleri tarafından yürütülecektir.

Saygılarımla

Serhat ERSÖZ

Şebinkarahisar Orman İşletme Müdürü

 Bir Sivil Toplum Kuruluşu olarak sorumluluk addettiğimiz konularda kamuoyu ile bilgi paylaşımı hassasiyetimiz nedeni ile bu açıklamayı yapmış bulunmaktayız. Bu çerçevede, 2/B yasası kapsamında hak sahipliği olduğunu düşünen vatandaşlarımızın Orman Genel Müdürlüğü ve/veya Giresun Orman Bölge Müdürlüğü’ne başvuru yapmasını tavsiye ederiz.

 

Cevabi yazısı için Şebinkarahisar Orman İşletme Müdürü Sayın Serhat Ersöz’e teşekkür ederiz.

 Çamoluk Yardımlaşma ve Kültür Derneği, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada birliğimiz ve dirliğimiz için çalışmalarını sürdürmeye devam edecektir.

Fatih AYDIN

Başkan Yardımcısı

Burs Komisyonu Başkanı

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir