Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6624 kez okundu. | Kategori : Duyurular
Haberin Tarihi :   29 Mart 2012 - 18:51

Çevre Altyapı Yatırım Projelerinin Açılış Töreni Ankara'da yapıldı.

Büyüt
Küçült
Çevre Altyapı Yatırım Projelerinin Açılış Töreni Ankarada
Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı kapsamında 23 belediyeye hizmet verecek su temini,

       Çevre Altyapı Yatırım Projelerinin Açılış Töreni Ankara'da yapıldı.

 

Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı kapsamında 23 belediyeye hizmet verecek su temini, atıksu arıtma tesisi ve katı atık yönetim tesisi yapım işlerinin gerçekleştirilmesini sağlayacak, İlçemiz geneli su şebekesi yenileme, atıksu arıtma ve Güzelyalı Mahallesi kanalizasyonunun da içinde bulunduğu,  “Çevre Altyapı Yatırım” projelerinin açılış töreni 28.03.2012 Çarşamba günü saat: 11:00’de Ankara Rixos Otelde yapıldı.

Tören öncesi Türkiye AB Delegasyonu Temsilcisi Arif KARBAK ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB Yatırımlar Daire Başkanı Ercan TORTOP’la görüşen Başkan AYDIN ve Başkan Yardımcısı KARAİBRAHİM, projenin iki haftalık bir süre içinde ihaleye çıkılacağı müjdesini aldılar.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'de en önemli sorunlardan birinin çevre sorunu olduğunu kaydederek, en önemli şeyin insanların kafasında zihniyet değişikliğini gerçekleştirmek olduğunu belirtti. Balta, "Tesis yaparsınız. Eğer o tesisin ne işe yaradığını insanlar bilmezse, bunun bir anlamı yoktur. Eğer çevresel sorunların zararlarını bu insanlar bilmezse, bunun da bir anlamı yoktur. Türkiye'de yaşayan 75 milyon insanın artık kafasında çevresel sorunlarla alakalı çözümler uyanmıştır" diye konuştu.

 

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Jean-Maurice Ripert, projenin Türkiye'nin dört bir yanına gideceğini kaydederek, Akdeniz'den Güney Doğu'ya uzanacağını söyledi. Ripert, "4,4 milyon insan çevre altyapı projelerinden yararlanacak. Projenin amacı Avrupa Birliği ve Türkiye kurlarına uygun içme suyu, atık suyun ıslahı ve katı atık yönetimi gibi konuları kapsayacak çevresel gerekli olan çevresel altyapıyı inşa etmektir. Çevre, her ülke için vatandaşların hayatını etkilediği ve gelecek nesillerin haklarını söz konusu olduğu için en önemli ve zor konulardan biridir. Çevresel değişimler dünya için akut hale gelmiştir" dedi.

Artık ihalenin yapılacağı müjdesini veren başkan Aydın; “ Yıllardır beklediğimiz su ve altyapı projemizin ihalesinin iki hafta içinde yapılacağı müjdesini hemşerilerime verebilirim. “Yok, böyle bir proje, yapılamaz” deniliyordu. Bu zamana kadar ne demiş isek, bir bir gerçekleştiriyoruz. Halkımızdan aldığımız güç ve desteği hizmete dönüştürüyoruz. Bu hizmetlerimiz devam edecektir. Takdir edersiniz ki,  her hizmet zamanı geldiğinde yerine geliyor. Vatandaşlarımız sabırla bizlerin hizmetlerini beklesinler. Elimizden gelen tüm imkanları halkımızın hizmetine seferber etme çabasındayız. İhale sonrası beklenilmesi gereken yasal süreçler var. Tahmin ediyorum inşaata temmuz veya ağustos aylarında başlanılacaktır” dedi.  

 

              Tören sonrası, Çorum, Akçaabat ve Merzifon Belediye Başkanlarıyla görüşen Başkan AYDIN ve Başkan Yardımcısı KARAİBRAHİM belediye hizmetleri ile ilgili görüş alışverişinde bulundular.

 

23 Belediyenin katıldığı törene, Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN, Başkan Yardımcısı Niyazi KARAİBRAHİM ve Fen İşleri Müdür Vekili Recep ŞENGÜN katıldı.

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir