Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7782 kez okundu. | Kategori : Duyurular
Haberin Tarihi :   21 Ağustos 2023 - 09:25

Çocuklar siber zorbalıklarla mücadeleyi öğrenecek

Büyüt
Küçült
Çocuklar siber zorbalıklarla mücadeleyi

Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve Uluslararası Çocuk Merkezi (ICC) tarafından yürütülen Mikro-Fon hibe programını kazanan Çocuk Kültürü Derneği, Çocukların ve ebeveynlerinin çocuk haklarını ve çocukların dijital haklarını benimseyip, hak ihlallerine karşı sergileyecekleri tutumları öğrenmeleri amacıyla ‘’DİJİTAL HAKKIN ELÇİLERİ’’ projesini Giresun’lu çocuklarla buluşturmaya hazırlanıyor.

Çocuk Kültürü Derneği Başkanı Emine ÇETİNKAYA yaptığı açıklamada ; Çocuk Danışma Kurulumuz ile yaptığımız toplantılarda üyelerimiz ve akranlarının dijital dünya tanışıklığının okul öncesi dönemde başladığını öğrendik. Çocukların dijital dünyası genellikle youtube ve sosyal medya üzerine kurulu. Ve ne yazık ki dijital dünyalarında her zaman yaşlarına uygun çocuk dilinde anlatımlı bir ortam ile karşılaşmıyorlar. Yaşları ilerledikçe artan merak duygularının yanında, dijital ortamda karşılaştıkları sınırsız olanaklar ve yenilikler ile doğru ya da yanlış bilgiye kolaylıkla erişebiliyorlar.

Bu projemiz ile uzmanların desteğini alarak çocukların, başta Çocuk Hakları olmak üzere ‘Dijital Çocuk Haklarını ve karşılaşabilecekleri siber zorbalıklarla mücadele etmeyi öğrenmelerini istiyoruz. Ayrıca onlara aktardığımız kazanımları akranlarıyla paylaşmalarını hedefliyor ve bu süreçte hak elçilerimizi desteklemeyi amaçlıyoruz. ‘’ İfadelerini kullandı.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir