Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 9625 kez okundu. | Kategori : Duyurular
Haberin Tarihi :   22 AÄŸustos 2013 - 18:30

Comodo'dan Üniversite Öğrencilerine Siber Güvenlik ve Hacking Eğitimi

Büyüt
Küçült
Comododan Üniversite Öğrencilerine Siber Güvenlik ve Hacking
Dünya genelinde 1000'e yakın mühendis ile İngiltere, Çin, Ukranya, Romanya, Hindistan ve Türkiye Ar-ge ofislerinde internet güvenliği alanında faaliyet gösteren Comodo, hacking operasyonlarının merkezini Türkiye olarak belirledi.

Comodo’dan Ãœniversite Öğrencilerine Siber Güvenlik ve Hacking EÄŸitimi

Dünya genelinde 1000’e yakın mühendis ile Ä°ngiltere, Çin, Ukranya, Romanya, Hindistan ve Türkiye Ar-ge ofislerinde internet güvenliÄŸi alanında faaliyet gösteren Comodo, hacking operasyonlarının merkezini Türkiye olarak belirledi. Comodo, siber güvenlik ve hacking konularındaki bilgi birikimini talep eden üniversitelerin öğrencilerine ücretsiz olarak aktaracak.

Dünya genelinde 40 milyonu aÅŸkın kullanıcı tarafından tercih edilen ve Türkiye'ye yaptığı Ar-Ge yatırımı ile dikkat çeken internet güvenlik firması  Comodo, siber güvenlik alanında bilgi eksikliÄŸinin giderilmesine katkı saÄŸlıyor. Türkiye genelinde farklı üniversitelerle temasa geçen Comodo, siber güvenlik ve hacking konularında öğrencilere ücretsiz eÄŸitim verecek.

Eylül ayından itibaren çeÅŸitli üniversitelerde ücretsiz olarak verilecek “Siber güvenlik ve hacking” konulu eÄŸitimlerin sonucunda öğrenciler bilgi güvenliÄŸinin temelleri ve siber saldırılar hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olacak.

“Hacker olarak bilinen siber saldırganların bir salıdırıyı nasıl planladığını ve uygulamaya koyduÄŸunu bilmek kurumların kendilerini o saldırılara karşı koruyabilmelerinin tek yoludur” diyen Comodo Dragon Labs Müdürü Alper BaÅŸaran; “Yaptığımız sızma testlerinin çoÄŸunda kurumsal aÄŸda bulunan çeÅŸitli zafiyetlerin varlığını tespit etmekteyiz. Kurum bünyesinde bu zafiyetleri düzenli olarak takip etmek ve gerekli önlemlerin alınmasını saÄŸlamak çok önemlidir. EÄŸitimlerimizin amacı bu görevi üstlenebilecek bireyleri iÅŸgücüne kazandırmaktır,” diye konuÅŸtu.

EÄŸitim sırasında ele alınacak siber güvenlik alanında öğrencilere saÄŸlam bir temel kazandırılması amaçlanıyor. ODTÃœ Teknopark’taki Comodo Ar-Ge merkezinde çalışan uzmanlar, öğrencilere Dünya'da kabul görmüş güvenlik modelleri, risk analizi yöntemleri ve bilgi güvenliÄŸine yönelik standartları anlatacak.

EÄŸitimin ikinci bölümünü oluÅŸturan “hacking” kısmında ise siber saldırıları yapanların kullandığı yöntemler detaylı olarak anlatılacak. Dünya'nın çeÅŸitli ülkelerinde sızma testi hizmeti veren Comodo bu alandaki tecrübesini üniversite öğrencileriyle paylaÅŸmayı kendisine misyon ediniyor.

Hali hazırda A.B.D., Türkiye, Hindistan ve Ukranya'da  Ar-Ge ofisleri bulunan Comodo, hacking operasyonlarının merkezini Türkiye olarak belirledi. Bu kapsamda verilen hizmetler çerçevesinde kurumsal aÄŸlara siber saldırganların kullandığı yöntemler kullanılarak sızılmakta ve bu tür saldırıların engellenmesi için alınması gereken önlemler raporlanmaktadır. Küresel ölçekte sunduÄŸu bilgi güvenliÄŸi hizmetlerini “Dragon Labs” çatısı altında toplayan Comodo, sızma testlerinin yanında; bilgi güvenliÄŸi farkındalık eÄŸitimleri, kaynak kod analizi, APT (Advanced Persistent Threat – Hedef odaklı saldırı) testleri, hizmet dışı bırakma (DoS/DDoS) simülasyonları, sosyal mühendislik testleri ve bilgi güvenliÄŸi danışmanlığı hizmetleri vermektedir.

Bu eğitimler sonucunda öğrenciler siber güvenlik konusunda ayrıntılı bilgiye sahip olacak ve bu alanda bir kariyere başlamak gerekli altyapıyı kazanmış olacaklar.

Bu eğitimlerden faydanlanmak isteyen üniversiteler info@comodo.com.tr adresinden Comodo ile iletişime geçebilirler.

CEMIL OZYURT
Co-Founder & Editor-in-Chief
TURKOFAMERICA Magazine 
One Bridge Plaza North, Suite 275
Fort Lee, NJ 07024
Tel: +1 (201) 849 4445
Cell: +1 (201) 250 4376 
www.turkofamerica.com
cemil@turkofamerica.com
Follow on twitter @cmlzyrt 

 


Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DÄ°ÄžER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VÄ°TRÄ°NÄ°
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LÄ°G PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir