Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7336 kez okundu. | Kategori : Duyurular
Haberin Tarihi :   28 Mayıs 2012 - 18:45

Emlakçılar yılın ikinci yarısından ümitli

Büyüt
Küçült
Emlakçılar yılın ikinci yarısından
Emlak satışlarında bu yılın ilk yarısı çok kötü geçtiğini söyleyen Görhele Emlak Danışmanı Turhan Sinirlioğlu :'' ekonominin toparlanmasının ardından gayrimenkul sektöründe ikinci yarıda hareketlilik bekliyoruz'' dedi.

Emlakçılar yılın ikinci yarısından ümitli


Emlak satışlarında bu yılın ilk yarısı çok kötü geçtiğini söyleyen Görhele Emlak Danışmanı Turhan Sinirlioğlu :” ekonominin toparlanmasının ardından gayrimenkul sektöründe ikinci yarıda hareketlilik bekliyoruz" dedi.

 

Dünyada yaşanan ekonomik krize bağlı olarak yükselen kredi faizleri nedeniyle bu yılın ilk yarısında , emlak sektöründe büyük durgunluk yaşandığını anlatan Sinirlioğlu: "Hem Giresun Görele’de hem Türkiye'de sektördeki durgunluğun son derece kötü olduğunu gözlemledik. Geçen yıl konut kredisi faizlerinin yüzde 1,20 seviyelerine kadar yükselmesi büyük dezavantaj oldu. Ancak bugünlerde konut kredi faizleri yüzde 0,97'lere kadar indi, halen düşüş devam ediyor. Faizlerdeki düşüşle önümüzdeki günlerde piyasanın biraz daha hareketli olacağına inanıyoruz.

 

Her yıl Gayrimenkul sektöründe mevsimsel olarak 3-5 aylık durgunluklar oluyor ama genel anlamda sektörün durumu iyi. Şu andaki görüntüye göre ülkemizde 4-5 yıl daha İnşaat sektörünün bu yükseliş hızını artırarak sürdüreceğine inanıyorum. Genel olarak 2012 yılının ilk yarısı toparlanma süreci olacak.  Türkiye de Ekonominin toparlanmasının ardından her sektörde olduğu gibi gayrimenkul sektöründe ikinci yarıda patlama bekliyoruz." dedi

 

Yatırım yapacaklar için Gayrimenkul fiyatlarının şu anda normal seviyelerde olduğunu dile getiren Görhele Emlak Danışmanı Turhan Sinirlioğlu:” gerek kira getirisi gerekse durduğu yerden değerinin artmasıyla Gayrimenkul en güvenli, en gözde yatırım aracı olarak tüm dünyada tercih edilmeye devam ediyor. Elinde birikimi olanlar kısa vadeli yatırımlar düşünüyorlarsa konut, iş yeri ve arsaları tercih etmelidir. Benim acelem yok beklerim diyenler biraz daha şehrin dışına doğru, gelişime açık, arazileri yatırım için tercih edebilirler. Bu yatırımlar uzun vadeli olur fakat çok daha fazla kazanç getirecek yatırımlardır. Sabrederek çok kazanmak istiyorsanız arsa, kısa vadede getirileri olsun diyorsanız inşaat sektörüne yönelmeniz faydalı olacaktır." diye konuştu.

 

Türkiye’de ekonominin lokomotiflerinden birinin de inşaat sektörü olduğuna dikkat çeken Sinirlioğlu, Ekonominin seyri ile inşaat sektörü arasında bağ olduğunu, inşaat sektörünün kalifiye olan ve olmayan yüzlerce insanımızı istihdam ettiğini vurguladı. Görhele Emlak Danışmanı Sinirlioğlu:”İnşaat ekonominin lokomotif sektörlerindendir. Sayısı azımsanmıyacak kadar sektörü de,  dolaylı olarak etkileyen bir sektördür.

Türkiye'de Yabancı uyruklu gerçek kişilere taşınmaz satılmasına imkan sağlayan yasayla birlikte yabancıların Türkiye'de daha rahat mülk edinebileceklerini söyleyen Sinirlioğlu:” bu sayede Emlak piyasasında büyük bir atılım yaşanacaktır, buda ülke ekonomisine büyük katkı sağlıyacaktır.” diye konuştu

 




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir