Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 10679 kez okundu. | Kategori : Duyurular
Haberin Tarihi :   17 Ağustos 2013 - 00:46

Emniyetten Basın Duyurusu

Büyüt
Küçült
Emniyetten Basın
İl Emniyet Müdürlüğünün ”Sporda şiddetin Önlenmesi” ile ilgili yayınladığı basın bülteni şöyle:

2013-2014 sezonunda spor müsabakalarında, 31/03/2011 tarihli 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun ve 22/12/2012 tarihli ve 28505 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğin uygulanmasında ve alınacak emniyet tedbirlerinde standart sağlanabilmesi amacıyla 12/08/2013 tarih ve 2013/39 nolu İçişleri Bakanlığı genelgesi yayımlanmış olup; buna göre spor müsabakalarına seyirci olarak katılacakların bilmesi gerekenler aşağıya çıkarılmıştır.

 

1) 6222 sayılı Kanun’a aykırı hareket edenler hakkında Cumhuriyet Savcılarınca soruşturma başlatılması halinde ayrı bir talimata gerek kalmaksızın kişi hakkında seyirden yasaklanma tedbiri kolluk kuvvetlerince doğrudan başlatılacaktır.

 

2) Haklarında seyirden yasaklanma tedbiri uygulanan kişilere spor müsabakalarını seyirden yasaklandığını ve taraftarı olduğu takımın müsabaka günü, müsabaka başlama saati ile bundan 1 (bir) saat sonra Polis Merkezi Amirliğine başvuracağına dair tebliğ ve tebellüğ belgesi düzenlenecektir. Yapılan tebligata aykırı hareket eden kişiler hakkında 6222 sayılı Kanun’un 18/9’ uncu maddesine göre yirmi beş günden az olmamak üzere adli para cezası ile cezalandırılır. 

 

3) Seyirden yasaklı olduğu halde mazereti (yurtdışında bulunma, askerlik, hastalık, eğitim vb.) olduğu gerekçesiyle Polis Merkezi Amirliğine başvuru yükümlülüğünü yerine getirmeyen kişilerin mazeretlerine ilişkin belgeleri soruşturma aşamasında Cumhuriyet Savcısı, kovuşturma aşamasında ise Mahkeme tarafından değerlendirilmek üzere tahkikat evrakına eklenerek adli makamlara gönderilecektir.

 

4) 6222 sayılı Kanun’un 18/10’uncu maddesine göre hakkında güvenlik tedbiri olarak spor müsabakalarını seyirden yasaklanma kararı verilen kişi, yasak süresince spor kulüplerinde ve federasyonlarda ve taraftar derneklerinde yönetici olamaz; spor müsabakalarında hakem, temsilci veya gözlemci olarak görev yapamaz.

 

5) Kanunun Spor Alanlarına Usulsüz Seyirci Girişi başlığı altındaki 15/1’ inci maddesi uyarınca spor müsabakalarına seyirci olarak katılmaktan yasaklanmış kişinin spor müsabakalarını izlemek amacıyla spor alanlarına girmesi halinde hakkında üç aydan bir yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.

 

6) Spor müsabakalarını seyirden yasaklanma tedbiri verilen kişi hiçbir müsabakaya giremez.

 

7) Spor müsabakası nedeniyle ilimize gelecek olan misafir takım taraftarlarının il sınırlarına giriş yaptıkları andan itibaren uygun bir mahalde üst, eşya ve araçları ilgili makamdan alınacak arama kararına istinaden aranacak ve yasaklı maddelerden arındırılması sağlanacaktır. Yapılacak çeşitli uygulamalar neticesinde misafir takım taraftarlarından 6222 sayılı Kanun ve ilgili yönetmeliğe aykırı hareket edenlerin deplasmana gitmeleri engellenecektir. İlimizden deplasman müsabakalarını izlemeye gidecek olan taraftarlara da o yer kolluk kuvvetince aynı uygulama uygulanacaktır.

 

8) Tribünlerde 6222 sayılı Kanun’a aykırı hareket eden şahıslar teknik cihazlarla kayıt altına alınacak ve haklarında yasal işlem yapılarak spor alanı dışına çıkartılacaktır.

 

9) Alkol ya da uyuşturucu veya uyarıcı madde etkisinde olduğu açıkça anlaşılan kişiler spor alanlarına alınmayacak, itiraz edenler hakkında ise alkol ölçer ile tespit yapılacaktır. Bu şekilde spor alanına giren ve çıkmamakta ısrar eden kişi Kanun’un 18/7’nci maddesine göre zor kullanılarak dışarı çıkarılacak ve bir yıl süreyle spor müsabakalarını seyirden yasaklanacaktır.

 

10) Müsabaka öncesi, esnası ve sonrasında başta tribünler olmak üzere spor alanı dışında veya yakın çevresinde ideolojik ve siyasi propaganda amaçlı kanunsuz eylemlere tevessül edenler hakkında gerekli yasal işlemler derhal yapılacaktır. 

 

Genelge doğrultusunda İlimiz merkez ve ilçelerinde düzenlenecek olan spor müsabakalarında yukarıdaki tedbirlerin kararlılıkla uygulanacağı kamuoyuna duyurulur.

                                                             

                                                                                 GİRESUN EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir