Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 14863 kez okundu. | Kategori : Duyurular
Haberin Tarihi :   21 Aralık 2016 - 10:57

Emniyetten Kış Lastiği Uyarısı

Büyüt
Küçült
Emniyetten Kış Lastiği
İl Emniyet Müdürlüğünden “Kış Lastiği Uygulamasıyla ilgili” yapılan açıklama:   "Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller ile Tartı ve Barut Ölçüm Toleransları Hakkındaki Yönetmeliğin 6/1 maddesi uyarınca “Yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçların her yıl 01 Aralık ile 01 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanılması zorunludur.” hükmü gereği;   Giresun Valiliğinin 02/12/2016 tarihli Olur’larına istinaden İlimizdeki şehirlerarası karayolunda seyreden tüm Kamyon, Çekici, Tanker, Dolmuş, Minibüs, Kamyonet türü araçlar ile Karayolu Taşıma Yönetmeliği uyarınca “A” türü yetki belgesine kayıtlı otomobillerde (Ticari araçlarda) 01 Aralık 2016 ile 01 Nisan 2017 tarihleri arası kış lastiği kullanılması zorunlu olup,  şehir içi ile sahil ilçelerinde (Piraziz, Bulancak, Keşap, Espiye, Tirebolu, Görele ve Eynesil) şehir içi cadde ve sokaklarda bu zorunluluk 15 Aralık 2016 ile 15 Mart 2017 tarihleri arasında olduğu karar altına alınmış, 15 Aralık 2016 tarihi itibarı ile ilimiz genelinde kış lastiği takma zorunluluğu uygulaması başlamıştır.   İlimiz genelinde 12-19 Aralık 2016 tarihleri arasında Polis sorumluluk bölgesinde Toplam (16) adet Yaralanmalı Trafik Kazası, (28) adet Maddi hasarlı trafik kazası meydana geldiği, bu kazaların oluşumunda araç sürücülerimizin kış lastiği kullanılması zorunlu olan araçlar ile zorunluluğu bulunmayan diğer (Hususi Otomobiller) araçların kış şartlarına göre kış lastiği kullanmamaları, araçlarının kışlık bakımlarını yaptırmamalarından dolayı kazaların meydana geldiği görülmektedir.   Bu nedenle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerini korumak ve oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçmek amacıyla,  sürücülerimizin kış şartlarına uygun kış lastiği kullanmaları ve araçlarının kışlık bakımlarının yaptırılması gerekmektedir.   Ayrıca yoğun kar yağışının ve buzlanmanın olduğu, kış lastiğinin de yetersiz kaldığı durumlarda sürücülerimizin araçlarında kış mevsiminde bulundurulması zorunlu olan patinaj zinciri ve diğer avadanlıkları bulundurarak ihtiyaç halinde kullanılması durumunda meydana gelebilecek kazaların önüne geçilebilecektir.   Sürücülerimizin yola çıkmadan önce hava şartlarına göre gerekli tedbirleri alması, kaza riskini en aza indirerek can ve mal kaybının önleneceği Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur."

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir