Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6954 kez okundu. | Kategori : Duyurular
Haberin Tarihi :   19 Haziran 2012 - 10:34

Fındık Araştırma'dan Bir Proje Daha

Büyüt
Küçült
Fındık Araştırmadan Bir Proje
Fındık Araştırma İstasyonu tarafından Ulusal Bor Araştırma Enstitüsüne sunulan bir proje desteklenmeye layık görüldü.

Fındık Araştırma'dan Bir Proje Daha

Fındık Araştırma İstasyonu tarafından Ulusal Bor Araştırma Enstitüsüne sunulan bir proje desteklenmeye layık görüldü.   “Bor Gübrelemesinin Orta Karadeniz Havzası Bölgesinde Yetiştirilen Fındık Bitkisinin Verim ve Verim Unsurları Üzerine Etkisi” isimli projenin çalışmalarına Temmuz ayında başlanılmasına karar verildi.   İlimizin ve bölgemizin en önemli tarım ürünü fındığın kalitesinin ve veriminin artırılmasını amaçlayan proje, Giresun ve Trabzon illerinde yürütülecek.   Proje hakkında bilgi veren Fındık Araştırma İstasyonu Müdürü Gökhan Kızılcı, Bor elementinin fındıkta meyve tutum oranını artırdığını ve boş meyve oluşumunu azalttığını, bor gübrelemesi ile ilgili yeterli bilgi birikimi olmadığını, bu açığı kapatmak için bu projeyi yaptıklarını belirtti.   Kızılcı, mevcut bor elementi seviyelerini belirleyeceklerini ve eksiklik görülen 5 lokasyonda denemeler kurarak bor gübrelemesi yapacaklarını, elde edilen sonuçları çiftçilerimizle ve sektörle paylaşacaklarını söyledi.   Proje kapsamında; Giresun ve Trabzon illerinde 250 değişik bahçede yaprak ve toprak analizleri yapılacağı, proje bütçesinin 125 bin TL  olduğunu ve projenin 32 ay süreceği kaydedildi.  

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir