Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 9906 kez okundu. | Kategori : Duyurular
Haberin Tarihi :   27 Nisan 2013 - 01:02

Fındık Yetiştiricilerine Duyuru

Büyüt
Küçült
Fındık Yetiştiricilerine
Fındık bahçelerimizde zarar yapan Fındık Kurdu zararlısına karşı mücadele zamanı yaklaşmaktadır. Konuyla ilgili İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklama şöyle:

Fındık bahçelerimizde zarar yapan Fındık Kurdu zararlısına karşı mücadele zamanı yaklaşmaktadır. Konuyla ilgili İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklama şöyle:

 

“Çiftçilerimiz 1 Mayıs 2013 tarihinden itibaren bahçelerini sık sık kontrol ederek FINDIKLARIN % 50 Sİ MERCİMEK BÜYÜKLÜĞÜNE GELDİĞİNDE İLAÇLI MÜCADELEYE BAŞLAMALIDIR.   

İlaçlı mücadeleye bu sene Sahil kolda 8 Mayıs 2013, Orta kolda 12 Mayıs 2013, Yüksek kolda 16 Mayıs 2013 tarihinde başlamalı ve bu mücadele en geç 10 gün içerisinde bitirilmelidir.

İlaçlamada dekara (40-50 ocağa) verilen doz  atomizörle 14-17 lt., pülverizatörle  30 lt. su ile karıştırılarak atılmalıdır. İlaçlamanın fındık ocaklarının altından yukarıya doğru yapılmasına dikkat edilmelidir.

Yapılan ilaçlama ile Yaprak Bitleri de kontrol altına alınmaktadır.

            İlaçlama başlamadan önce arıcılarına arılarını ilaçlama sahaları dışına çıkarmaları gerekmektedir.

            İnsan ve hayvan sağlığı bakımından ilaçlama bitiminden 21 gün sonrasına kadar ilaçlı bahçelerde hayvan otlatılmamalı ve meyve yenmemelidir.

Mücadelede tavsiye edilmeyen ilaçların kullanılmaması; herhangi bir kimyasal maddenin ilaçla kesinlikle karıştırılmaması ve ilaçlamanın bir seferde yapması gerekmektedir.

Kullanılacak Bitki Koruma Ürünleri İl’de İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İlçe de ise İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri ile diğer kurum ve kuruluşlarda görevli yetkili kişilerce yazılacak REÇETE karşılığında Bitki Koruma Ürünleri Satış Bayisinden alınarak Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Belgesi sahibi kişiler tarafından atılmalıdır.

Daha geniş bilgi almak için İl’de İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İlçe de ise İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine müracaat edilmelidir.”




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir