Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 10018 kez okundu. | Kategori : Duyurular
Haberin Tarihi :   02 Aralık 2012 - 22:50

Geldi; Giresun İline Müjde

Büyüt
Küçült
Geldi Giresun İline
GİRESUN İLİ DAMIZLIK MANDA YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ KURULMUŞ VE FAALİYETLERİNE BAŞLAMIŞTIR. YÖNETİM KURULU BAŞKANI AHMET GELDİ'NİN YAPMIŞ OLDUĞU YAZILI BASIN AÇIKLAMASI

GİRESUN İLİNE MÜJDE

Giresun İli Manda Yetiştiricileri Birliği 25.06.2012 tarihinde kuruluş genel kurulunu yaparak faaliyetlerine başlamıştır. İlimizde yaklaşık 2.000 baş anaç manda bulunmakta olup manda sahipleri Birlik olmadığı için desteklemelerin büyük bir kısmından faydalanamazken Birliğin kurulmasıyla başta HALK ELİNDE ANADOLU MANDASININ ISLAHI PROJESİ kapsamında ödenmekte olan manda başına 650.00TL desteklemeden İlimizdeki manda sahipleri de faydalanacaktır.

 

Doğu Karadeniz’de ilimizden başka Manda Yetiştiricileri Birliği bulunduğundan Proje sadece İlimizde uygulanmaktadır. Birliğimiz yeni kurulmuş olmasına rağmen çalışmalarına gece gündüz hızla devam etmekte olup 2012 yılı desteklemelerinden İlimizdeki manda sahiplerinin faydalanması sağlamıştır. Projeye katılmak için müracaat eden 520 üyemizin işletmesinde bulunan 1.126 baş manda projeye dâhil edilmiş olup yıllık 731.900,00TL Birliğimiz aracılığıyla üyelerimize dağıtılacaktır. Söz konusu proje 5 yıl uygulanacak olup projenin ilimizde uygulanması ile yaklaşık 4. milyon TL ilimizdeki manda sahiplerine dağıtılacaktır.

Fındıktan sonra hayvancılık ilimizde önemli bir geçim kaynağı oluşturmaktadır. İlimizde manda sayısı her geçen gün azalmakta iken söz konusu proje ile Birliğimiz mevcut mandaları ıslah ederek et ve süt verimleri artırılacak, manda yetiştirmeyi hobi olmaktan çıkartarak sütünün, yoğurdunun ve etinin faydaları duyurularak gerek ilimiz gerekse ülke ekonomisine katkı sağlanacaktır. İlimizde hayvancılığın çok zor şartlarda yapıldığı düşünüldüğünde devlet tarafından manda başına ödenmekte olan 650,00TL destekleme çok önemli olup söz konusu proje ile İlimiz ekonomisine yaklaşık 4. milyon TL katkı sağlanacaktır. Söz konusu proje ile ödenmekte olan desteklemeden ziyade mevcut mandaların ıslah edilmesi ile veriminin ve manda sayısının artırılması uzun vadede ilimiz ekonomisi için daha önemli bir gelişmedir.

 

Projeye katılmak için müracaat eden üyelerimizin mandalarının tespit edilmesi için bizimle gece gündüz çalışan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl/İlçe Müdürlüğü personelleri, İlçe ve Şube Müdürleri ile İl Müdürümüz Sayın Dr. Muhammet ANGIN’a şahsım ve bütün üyelerimiz adına teşekkür ederim.

 

Giresun İli Manda Yetiştiricileri Birliği

   Yönetim Kurulu Adına

 Ahmet GELDİ

   Yönetim Kurulu Başkanı



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir