Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 9849 kez okundu. | Kategori : Duyurular
Haberin Tarihi :   23 Ocak 2013 - 10:42

Giresun Kalite Fındık Tanıtım Derneği Basın Açıklaması

Büyüt
Küçült
Giresun Kalite Fındık Tanıtım Derneği Basın
2009 yılında kurulan Giresun Kalite Fındık Tanıtım Derneği olarak tek amacımız Özellikle çerezlik olarak tüketilen Giresun kalite fındığın tanıtımın yapmak iç ve dış pazarda satışını artırmak ve başta Giresun çiftçimiz olmak üzere Giresun kalite fındıkla uğraşan her kesimden insanlarımızın imkânlarını artırmaktır.

GİRESUN KALİTE FINDIK TANITIM DERNEĞİ

BASIN AÇIKLAMASI

  2009 yılında kurulan Giresun Kalite Fındık Tanıtım DerneÄŸi olarak tek amacımız Özellikle çerezlik olarak tüketilen Giresun kalite fındığın tanıtımın yapmak iç ve dış pazarda satışını artırmak ve baÅŸta Giresun çiftçimiz olmak üzere Giresun kalite fındıkla uÄŸraÅŸan her kesimden insanlarımızın imkânlarını artırmaktır.

  Asıl vurgulamak ve gündemde tutmak istediÄŸimiz konu artık fındık 23 ilden üretilen ve 2 milyar dolarlık piyasa rakamlarına geçtiÄŸimiz yıllarda dayanmış bir üründür ve bu üründe en önemli rolü Giresun ÅŸehrimizin sınırları içerisinde yetiÅŸen ve tüm dünyada yaklaşık 100 yıldır standartlaÅŸmış Giresun kalitesi fındıktır.

Geçtiğimiz on yıllarda Giresun kalitesi fındık özellikle yurtiçinde en kaliteli fındık olarak bilinmekte nihai tüketiciler tarafından özellikle sorulmakta ve aranmaktaydı. Ama son yıllarda gerek şehirlerarası marka rekabeti ve bu büyük pazardan daha fazla pay alma arzusu gerekse Giresunlu olarak Fındığımızın daha çok bilinirliliği, dolayısıyla satışını artırmaya yönelik faaliyetlerde eksik kalmamız Giresun Kalite fındığımızın baskın özelliklerinden en önemlisi olan eşsiz lezzetinden ticari olarak minimum olarak yararlanmamıza yol açmıştır. Buda doğal olarak bize, kendimiz Giresun kalite fındığı markalaştırmazsak bunu başka bir şehrin yapacak olması ve bunun bizim kafamızdaki marka olmayacağı dolayısıyla bizi memnun etmeyeceği gerçeğidir. Bundan dolayı dernek olarak fındığımızın sahip olduğu eşsiz özellikleri zeki bir konumlandırmayla, iletişim stratejisi ve pazarlama teknikleriyle ön plana çıkarmaktır.

Bu misyonla, biz de dernek olarak fındığımızı bu rekabette farklılaştırarak gitmek istediğimiz yere ulaşmayı hedefledik. Kısaca Giresun kalitesinde fındığımız standartlaşmanın zorunluluğuna inandık ve Giresun kalitesi fındıkta geçmiş bazı akademik çalışmaları referans tutarak Giresun kalitesi fındığı diğer tüm fındıklardan ayıran özellikleri belirleyerek çalışmalarımıza başladık. Hemen ardından bize gelen bilgiler neticesinde özellikle Giresun kalite fındık ve Giresun kalite fındıktan yapılan fındık ezmesi yiyen yeni doğum yapmış ve bebeklerini emziren 2 annenin fındık ezmesi ve fındıklarını yedikten sonra süt miktarımda artış olduğu bilgisi derneğimize ulaştığında, bunun bilimsel olarak araştırılması gerektiğini duyduk ve bu sebeple Giresun Üniversitesine başvurduk. Yaklaşık 2 yıl süren akademik çalışmalar sonucunda insan üzerinde bir akademik çalışma olduğu için etik kurulunda izniyle yeni doğum yapmış annelerin süt miktarları ve sütlerindeki besin değeri araştırıldı. Uzun süren çalışmalar sonucunda; anne sütünün miktarını ve besin değerini yüksek miktarda artırdığı görüldü.

Bunun sonucunda Giresun Kalite fındık ve fındık ezmesinde imal edilmiş fındık ezmesinin anne sütünü artırıcı etkisi bilimsel olarak ispatlandı. Ve Türk pediatri kurumunun bu yılki toplantısında sunumu Giresun Üniversitesi hocalarımız tarafından yapıldı.

Sayın BaÅŸbakanımızın da önemini vurguladığı gibi anne sütü minumun 1,5 yıl boyunca bebeklerin geliÅŸimi için çok önemlidir. Bu sebepten Giresun kalite fındığımız ve fındık ezmemiz anneler tarafında tercih edilmeli ve faydası anlatılmalıdır. kısacası   ‘Daha saÄŸlıklı çocuklar için anne sütü, daha bol ve besleyici anne sütü için daha fazla Giresun fındığı ve fındık ezmesi …’’

Güray Kubilay YAMAN  
GKFTD Başkanı



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DÄ°ÄžER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VÄ°TRÄ°NÄ°
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LÄ°G PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir