Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7323 kez okundu. | Kategori : Duyurular
Haberin Tarihi :   02 Haziran 2012 - 23:18

Giresun Üniversitesi 2 Kişiye Fahri Doktora Ünvanı Verdi

Büyüt
Küçült
Giresun Üniversitesi 2 Kişiye Fahri Doktora Ünvanı
GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SENATOSU, HAYIRSEVER İŞADAMI ÖNER HEKİM'E ve KEMENÇE SANATCISI KATİP ŞADİ' YE 'FAHRİ DOKTORA' PAYESİ VERİLMESİNİ KARARLAŞTIRDI

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SENATOSU, HAYIRSEVER İŞADAMI ÖNER HEKİM'E  ve KEMENÇE SANATCISI  KATİP ŞADİ' YE 'FAHRİ DOKTORA' PAYESİ VERİLMESİNİ KARARLAŞTIRDI

 

Rektör Prof. Dr. Aygün Attar başkanlığında toplanan ve fakülte ve yüksekokulLarın dekan ve yöneticilerinden oluşan Giresun Üniversitesi Senatosu, Hekim Holding Yönetim Kurulu Başkanı Öner HEKİM’e Fahri Doktora Payesi verilmesini kararlaştırdı.


Senatonun Hekim’e doktora verme karar gerekçesinde, “ gerek iş hayatındaki başarıları, gerekse eğitim alanında yaptığı yatırımlarla Giresun için çok büyük bir şans olan Sayın Öner HEKİM’e,  Giresun Üniversitesi Fahri Doktora Payesi verilmesi kararlaştırılmıştır” denildi.

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Atttar, üniversitenin ile hizmet eden önemli şahsiyetleri takdir ederek onurlandırması gerektiğini belirterek,  şöyle konuştu: “Ülkemize ve ilimize sanayici olarak yatırımlarıyla istihdam sağlayarak hizmet eden, hayır ve hasenat yapan, özellikle eğitime katkısı olan ve sırf bu nedenle Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, TBMM Başkanımız başta olmak üzere çeşitli kişi ve kuruluşlar tarafından ödüllendirilmiş birisinin, üniversitemiz tarafından da görülmesi gerekiyor. Bu bize nasip oldu. Fahri Doktora Unvanı ve diplomasını ilimizde en çok hak eden Sayın Hekim’e, bu kentin üniversitesinin senatosu olarak bir anlamda vefa borcumuzu ödüyoruz. Hekim gibi örnek kişilerin sayısının artmasını diliyorum”.

Öner Hekim, üniversitenin 2012-2013 eğitim-öğretim yılı açılış törenine davet edilerek Fahri Doktora diploması verilecek ve üniversitenin cüppesini giyecek.

Bugüne kadar çeşitli kişi ve kuruluşlardan 200 dolayında ödül, plaket ve belgenin sahibi olan Öner Hekim, ayrıca; Cumhurbaşkanlığı Hizmet Takdirnamesi, TBMM Üstün Hizmet Ödülü, Başbakanlık Yılın Ailesi Ödülü, Giresun Valiliği Yılın Ahi Beyi Ödülü, TEMADER, Yılın İstihdam Sağlayan İşadamı Ödülü, GESOB ve 51 Sivil Toplum Örgütü’nün Yılın Başarılı İşadamı ödülü gibi ödüllerin sahibi oldu.

 

ÖNER HEKİM KİMDİR?

1958 yılında Piraziz'in Şeyhli Mahallesi'nde dünyaya gelen Sayın Öner Hekim, öğrenimini tamamladıktan sonra 1974 yılında ailesiyle birlikte geldiği İstanbul’da iş hayatına atıldı. 1981-1989 yılları arasında çelik konstrüksiyon alanında geliştirdiği iş deneyimlerinin bir sonucu olarak, başarılarla yoluna devam etti ve kardeşi Ünal Nafiz Hekim’le birlikte hazır yapı sektöründe faaliyet gösteren Hekim Holding’in temellerini oluşturan şirketler ve buna bağlı fabrikaları kurdu.

Merkezi İstanbul-Pendik Güzelyalı’da bulunan Hekim Holding bugün; 9 şirketi, 780 çalışanı, 80 teknik personeli ile 250.000 m2 alan üzerinde üretim gerçekleştirmekte ve 100’ü aşkın bayisi ile 50’ den fazla ülkeye ihracat yapmaktadır. Hekim Holding hazır yapıların üretiminde kullanılan ana hammaddeleri kendi entegre tesislerinde üreten dünyanın tek kuruluşudur.

Sayın Öner Hekim, ayrıca; Giresun’da atıl durumda bulunan Sek ‘e ait süt fabrikasını Özelleştirme İdaresi’nden satın alarak, modernize etmiş ve Hekim Holding’in bünyesine katarak Hekim Süt olarak faaliyetlerini sürdürmesini sağlamıştır.

Piraziz’in yetiştirdiği değerlerimizden olan Sanayici-İşadamı Sayın Öner Hekim, evli ve 4 çocuk babasıdır. 

 

SAYIN ÖNER HEKİM’İN HAYIR, BAĞIŞ, YARDIMLARI

ve SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNE KATKILARI

1.       Piraziz Ömer Hekim İlköğretim Okulu

2.       Piraziz Ömer Hekim Sağlık Ocağı

3.       Piraziz Eren Ömer İlköğretim Okulu

4.       Piraziz Şeyhli Mahallesi Şehit Öner Güner Bölge Yatılı Okulu’na  ilave  dört derslik ve toplantı salonu yapımı

5.       Piraziz Şeyhli Mahallesi Gülizar-Nasuh Hekim Sağlık Ocağı

6.       Piraziz Bozat Beldesi, Süriye – Cemal Hekim Sağlık Ocağı

7.       Giresun Kale Devlet Hastanesi Dinlenme Salonu

8.       Giresun Göğüs Hastanesi Uyku Laboratuarı Ünitesi

9.       Piraziz Futbol Halı Sahası

10.     Pendik – Güzelyalı’da 2500 m2 arazi üzerine, 1000 kişilik Ömer Hekim Camii, Süriye-Cemal Hekim Kur’an Kursu,  Şadırvan ve Cenaze Hizmetleri Ünitesi-İstanbul

11.     Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Yoğun Bakım Ünitesi’ne tesis katkısı

12.     Her yıl 150 öğrenciye burs

13.     On sekiz yıldır devam etmekte olan sünnet şölenleriyle, binlerce çocuğun sünnet ettirilmesi-Giresun                                                                                                

14.     Engelli derneklerinin projelerine destek (Bina ve teçhizat)

15.     Valilik, kaymakamlıklar ve belediyeler tarafından yürütülen sosyal projelere katkı (Konut ve maddi destek)

16.     Birçok okulumuzun ve kurumumuzun, bilgisayar ve iş makinası gibi ihtiyaçlarının karşılanması

17.     Şehit ve gazi aileleri derneklerine maddi destek verilmesi

18.     Giresun Spor, Bulancak Spor ve Piraziz Spor’un Fahri Başkanlığı, Pendik Spor’un Yönetim Kurulu üyeliğinin yapılması, Pendik Peksav ve Giresun Vakfı yönetiminde bulunarak, çok sayıda Giresun derneğine katkı sağlanması.

19-Piraziz ilçesi Şeyhli Mahallesi’nde bulunan bölge yatılı okulunda tadilat yapılarak, 100 kız öğrencinin yatılı okumasına imkan sağlanması.

 20-Giresun Valiliği’nin projesi olan Pir Aziz beyin türbesinin onarım ve çevre düzenlemesine katkı.

SAYIN ÖNER HEKİM’İN ALDIĞI ÖNEMLİ


 ÖDÜL, PLAKET VE BELGELER

1.       Cumhurbaşkanlığı Takdir Ödülü

2.       TBMM Üstün Hizmet Ödülü

3.       Başbakanlık Yılın Ailesi Ödülü

4.       Giresun Valiliği Yılın Ahi Beyi Ödülü

5.       TEMADER, Yılın İstihdam Sağlayan İşadamı Ödülü

6.       GESOB ve 51 Sivil Toplum Örgütü’nün Yılın Başarılı İşadamı ödülü

7.       İstanbul ve Giresun başta olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlardan  200  dolayında ödül, plaket ve belge


KATİP ŞADİ'YE DE DOKTORA VERİLDİ

Giresun Üniversitesi Senatosu, Katip Şadi’ye de fahri doktora payesi verilmesini kararlaştırdı.

Senatodan yapılan yazılı açıklamada, ünlü kemençe sanatçısına verilen paye ile ilgili bilgiler verildi. Açıklamada, "Görele tarzı kemençe icrası konusunda somut olmayan kültürel mirasın taşıyıcısı, icracısı ve öğreticisi; besteleri ile plakları, kasetleri, CD’leri TRT arşivinde tescil edilmiş sanatçı olması, sanatı ile Giresun’da, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde, İstanbul’da ve Türkiye dışında tanınmış olması nedenleriyle; Giresun Üniversitesi Ödüllendirme ve Ödül Yönergesi’nin 5. maddesinin (a) fıkrasına göre, Sayın Katip Şadi’ye Giresun Üniversitesi fahri doktora payesi verilmesi kabul edildi.” denildi.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir