Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7963 kez okundu. | Kategori : Duyurular
Haberin Tarihi :   07 Ocak 2022 - 09:19

Giresun’da Hayvancılık Yatırımlarına Hibe Desteği Verildi

Büyüt
Küçült
Giresun’da Hayvancılık Yatırımlarına Hibe Desteği

 

 Tarım ve Orman Bakanlığımızca yayımlanan BüyükbaÅŸ ve KüçükbaÅŸ Hayvancılık Ä°ÅŸletmelerine Yönelik Yatırımların Desteklenmesine Ä°liÅŸkin Uygulama Esasları TebliÄŸi kapsamında; Giresun ilimizde hayvancılık projesi yürüten 20 yetiÅŸtiricimizin yem karma ve hazırlama makinesi, süt sağım makinesi ve otomatik suluk yatırımlarına yüzde 50 hibe desteÄŸi verilmiÅŸtir.

Proje ile 2021 yılında iÅŸletmesi en az bir yıldır aktif olan, Bakanlığımız kayıt sistemlerine kayıtlı olan gerçek ve tüzel kiÅŸi yetiÅŸtiricilere, büyükbaÅŸ için en az 10 baÅŸ ve en fazla 50 baÅŸ anaç kapasiteli, küçükbaÅŸ için en az 100 baÅŸ ve en fazla 300 baÅŸ anaç kapasiteli yeni ahır/ağıl yapımı ve/veya kapasite artırımı/rehabilitasyonu, hayvan barınağı amaçlı çadır alımı ile makine, alet ve ekipman alımlarına yönelik yatırımları hibe desteÄŸinden faydalandırılmıştır.

Ä°limizde bu koÅŸulları yerine getirerek projelerini tamamlayan 20 yetiÅŸtiricimize, satın almış oldukları toplam 726 bin 153 TL tutarındaki makine ekipmana karşılık 362 bin 350 TL hibe ödemesi yapılmıştır.

Ayrıca Güney DoÄŸu Anadolu Projesi, DoÄŸu Anadolu Projesi, DoÄŸu Karadeniz Projesi ve Konya Ovası Projesi Kapsamındaki Ä°llerde Hayvancılık Yatırımlarının Desteklenmesine Ä°liÅŸkin Uygulama Esasları TebliÄŸi kapsamında; 2021 yılında ahır inÅŸaatını tamamlayan 2 yetiÅŸtiricimize yapmış oldukları toplam 501 bin 685 TL tutarındaki yatırıma karşılık 164 bin 537 TL hibe ödemesi yapılmıştır.

 

Giresun Ä°l Tarım ve Orman MüdürlüÄŸü



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DÄ°ÄžER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VÄ°TRÄ°NÄ°
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LÄ°G PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir