Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8796 kez okundu. | Kategori : Duyurular
Haberin Tarihi :   06 Mart 2012 - 19:05

Giresunlular Çevre ve Kültür Derneği Hes'lere Karşı Tek Yürek Oldu

Büyüt
Küçült
Giresunlular Çevre ve Kültür Derneği Heslere Karşı Tek Yürek
İstanbul' da kurulu bulunan Giresunlular Çevre ve Kültür derneği tarafından yapılan yazılı açıklamada 08/03/2012 Perşembe günü Ordu İdare Mahkemesinde başlayacak olan ''HES Projelerine Dur Demek İçin'' hukuk mücadelesine isminde Çevre bulunan tüm STK' lar davet edildi.

İSTANBUL GİRESUNLULAR ÇEVRE KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ BASIN BİLDİRİSİDİR.

 

 

Giresun İli’mizin dere havzalarında doğa ve çevre katliamı tüm hızı ile devam etmektedir.

 

Bu katliamlara engel olmak için, Giresun İlimiz Bulancak ve Piraziz ilçe sınırları içinde kalan Pazarsuyu Havzası’nda planlanan 12 HES projesinden Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci tamamlanmış 8 projeyle ilgili olarak 2010 yılında açılan ve Ordu İdare Mahkemesi'nde görülmekte olan davalarda önemli bir aşamaya gelindi.

 

Hakkında dava açılmış HES'lerden Kovanlık Beldesi Merkezi’ne 5 km uzaklıkta bulunan Ören HES Projesi yapımı, dava devam etmekte iken tamamlanmış ve faaliyete başlamıştır. Aynı havzada bulunan Bozat Deresi üzerinde kurulmasına devam edilen Zekere HES Projesi’nin ise daha önceden durdurulan faaliyetine Sayın Mahkeme’ce belirlenen bilirkişi ücretinin yatırılamaması gerekçesi ile yürütmenin durdurulması kararının geri alınması sebebiyle devam edilmiştir.
 

HES'lerle ilgili açılan davada 8 Mart 2012 Perşembe saat 10:00 duruşma günü olup, Sayın Mahkeme’nin önemli kararlar alacağı inancındayız. Bu dava, Pazarsuyu Havzasında yer alan HES'lerin havza bazında tümünün birden iptalinin istenmesi sebebiyle önemlidir.

 

Ayrıca konunun tüm Karadeniz'i özellikle de en küçük kaynağına kadar tüm dereleri üzerinde HES yapılması sebebiyle Doğu Karadeniz Bölgesi açısından ve diğer HES’ler için örnek oluşturması bakımından önem taşımaktadır. Ordu İdare Mahkemesi’nde 08/03/2012 Perşembe günü yapılacak olan duruşmaya doğaya ve çevreye sahip çıkan duyarlı tüm Giresun ve özellikle de Piraziz ve Bulancak ilçeleri halkını katılmaya davet ediyoruz.

 

Yaşam alanımız olan doğa ve çevremize, çocuklarımızın geleceğine sahip çıkalım. Birçok bilim adamının da karşı çıktığı HES’lere dur diyelim. Özellikle İstanbul ilinde bulunan dernekleri, ünvanlarında çevre ibaresi bulunan Piraziz ve Bulancak derneklerini ve bu derneklerin bağlı olduğu federasyonları derelerimize sahip çıkmaya davet ediyoruz. Biz İstanbul Giresun’lular Çevre ve Kültür Derneği olarak çevre ve doğaya zarar veren özellikle yaşam alanlarımız olan derelerimiz, yeşilimiz ve yaşam kaynağımız suyun yok olmasına zemin oluşturan HES projelerine dur demek için açılan bu hukuk mücadelesinde dava açan hemşerilerimizin 08 Mart Günü yanında olacağız.

 

İstanbul Giresunlular Çevre Kültür ve Dayanışma

Derneği Yönetim Kurulu

Mahmutbey yolu cad. no:278 Kocasinan – Bahçelievler / İSTANBUL





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir