Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7766 kez okundu. | Kategori : Duyurular
Haberin Tarihi :   11 Mayıs 2012 - 19:12

Giresunspor Yönetim Kurulu Basın Açıklaması

Büyüt
Küçült
Giresunspor Yönetim Kurulu Basın
KARŞIYAKA 2. BAŞKANI NAZIM TORBAOĞLU'NUN HEM AÇIKLAMALARI BİR ''TORBA''YI DOLDURMAZ, HEM DE TARİH BİLMİYOR

KARŞIYAKA 2. BAŞKANI NAZIM TORBAOĞLU’NUN HEM AÇIKLAMALARI BİR “TORBA''YI DOLDURMAZ, HEM DE TARİH BİLMİYOR

UCUZ KURNAZLIKLARLA KİŞİ  VE KURUMLARI GAZA GETİRME NUMARASI KARŞIYAKA KULÜBÜNE VE ETİK DEĞERLERE HİÇ YAKIŞMIYOR.

 

Ligde son haftalara gelindiğinde kişi ve kurumları  sağduyulu ve etik kurallara saygılı davranmaya kibarca davet etmiştik. Anlaşılan Türk Futbolu adına yaptığımız bu olumlu çağrı bazılarının geçmişten bugüne yaptıkları tatlı  su kurnazlıklarını geride bırakmasını sağlayamamış.

Nitekim Karşıyaka Kulübü 2. Başkanı  Nazım Torbaoğlu; herkesin ağzının büzülecek bir “torba”  olmadığını düşünerek aklına geleni söylemiş, kişi ve kurumlara amiyane tabirle gaz vermeye kalkarken, kimi kurumları  basit mantığıyla küçük düşürmeye çalışmaktan geri durmamıştır.

Dikkat çekici nokta bu açıklamanın ateş  bacayı sardığı dakika yapılmasıdır. Torbaoğlu’nun açıklamaları öylesine bir hezeyan içinde yapılmıştır ki, bir mantık silsilesi içinde olmadığı gibi genel ahlak kurallarından ve tarih bilgisinden de yoksundur.

Şimdi ne demek istiyoruz açıklayalım;

-Torbaoğlu, Giresunspor-Güngörenspor maçının 6-2 sonuçlanmasının ardından bu maçın incelemeye alınması  talebinde bulunacaklarını söyleme gafleti içine düşmüştür. Giresunspor karalanmak istenirken, Güngörenspor kulübü de töhmet altında bırakılmıştır.

-Karşıyaka kulübü deplasmanda Güngörenspor’u 3-1 yenerken, ya da Bucaspor, Güngörenspor’un yine deplasmanda 5-1 yenerken neden aynı hassasiyeti göstermemiştir. Küme düşmesine karşın onurlu bir mücadele veren Güngörenspor’u küçük düşürmeye çalışan bu açıklamalar, saygın bir kulübe yapılan hakaret değil midir? Bu saygısız iftiraya uğrayan Giresunspor kulübü olarak biz de karşı dava açacağımızı, Güngörenspor’un da bu duruma kayıtsız kalmayacağına inandığımızı futbol kamuoyuna duyurmak isteriz.

 -Gelelim, Giresunspor’un bu haftaki rakibi Sakaryaspor’la ilgili olarak Karşıyaka Kulübü ve 2. Başkan Nazım Torbaoğlu’nun yaptığı açıklamalara. Torbaoğlu, Sakarya maçından en ufak bir şüphe duymadıklarını söylemiştir. Bu sözü neden söyleme gereği duyduğu anlaşılmaktadır. Aslında bu sözlerin ardında şüphe duygusu saklıdır. Bu açıklamayı yaparak sözüm ona Sakaryaspor’u hizaya getirmeye, dikkatleri bu maça çekmeye çalışmaktadır. Bu çok bayat numaralara Türk futbolunun içinde bulunan yöneticilerin başvurması üzücü olduğu kadar düşündürücüdür. Acaba Sakaryaspor bu maçta farklı yenilirse, Sayın Torbaoğlu ifade değiştirip, Sakaryaspor’u namert mi ilan edecek, çok merak ediyoruz.

-Ayrıca Torbaoğlu’nun Tarih derslerine gereken özeni göstermediği de ortaya çıkmış, tarih bilgisini yenilemesi gerektiği açıkça görülmüştür.

-Neden mi? Torbaoğlu açıklamasının bir yerinde “Sakarya’nın ne kadar mert bir halk olduğunu biliyoruz”  demektedir. Oysa bu ülkenin tüm kentleri merttir. Ülkesi için canını  seve seve veren insanların yaşadığı bir yerdir Türkiye…  Hatta bazı kentlerimiz Kahraman “Maraş”, Şanlı “Urfa”  ve Gazi “Antep” gibi unvanlar elde etmiştir. 

-Ayrıca mertlik az gol-çok gol ölçüsüne göre mi değerlendirilir. Mesela -Boluspor Sakaryaspor’la oynadığı  maçı deplasmanda 7-2 kazanmıştır. Bu sonuç Sakarya’nın mertliğine gölge mi düşürmüştür.

-Tıpkı Sakaryalı gibi yurdun her karış toprağında yaşayan insanımız merttir. Futbolsa ayrı bir oyundur.  Giresunlu da merttir. Bu ülke kurtulurken ve kurulurken Sakarya’da iki alayını kaybeden tek il Giresun’dur. Topal Osman’ı, Sakarya’da şehit düşen Hüseyin Avni Alpaslan’ı tanımayanların mertlik gibi onurlu kelimeleri konuşurken dikkatli olmaları gereklidir.

-Bir de hatırlatma yapalım; İzmir’in işgalini protesto etmek için miting yapan illerin ilk sırasında Giresun, ilçe olarak Giresun’un Tirebolu ilçesi sayılır. Padişaha İzmir’in işgalinden duydukları öfkeyi gösteren ilk protesto telgrafını  da çeken Giresunlulardır. Bunu hatırlatalım ki herkes ağzına geleni söylemesin.

Giresunspor olarak sezon başından bu yana devam onurlu duruşumuzu hiçbir kişi ve kulübü karalamadan devam ettirdik. Bugün de aynı şekilde duruşumuzu ortaya koyuyoruz. Kulüpler düşer çıkar ama saygınlığını kaybederse değerini yitirir.

 

Giresunspor Yönetim Kurulu



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir