Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 57524 kez okundu. | Kategori : Duyurular
Haberin Tarihi :   19 Nisan 2017 - 01:03

Girişimcilik Eğitimi Kursu Başvuruları Başladı

Büyüt
Küçült
Girişimcilik Eğitimi Kursu Başvuruları
Bulancak Belediyesi Girişimcilik Eğitimi Kursu Başvuruları Başladı

Bulancak Belediyesi, Bulancak Eğitim ve Kültür Kursları Programı (BUMEK) aracılığıyla kendi işini kurmak isteyenlere büyük fırsat sunuyor. Bulancak’ta yaşayan vatandaşlar için Bulancak Belediyesi’nin KOSGEB işbirliği ile yürüttüğü uygulamalı girişimcilik eğitimleri ilk başvurularını almaya başladı.

 

Bulancak Belediyesi başta kadınlar, yaşlılar ve engellilere yönelik olmak üzere uyguladığı projelere bu yılda KOSGEB ile yaptığı iş birliği projesiyle devam ediyor. Bulancak Belediyesi ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı olan KOSGEB arasında imzalanan protokol çerçevesinde ilk başvurular Nisan ayının 18’inden itibaren alınmaya başlandı. 4 gün sürecek olan kurs programı toplam 5 gruptan oluşmaktadır. Her bir grup için 30 kursiyerin olacağı program sonunda toplam 180 kursiyer Girişimcilik Belgesi almaya hak kazanacak.  Kurs uygulaması duyurulan tarihlerde sabah 08:30 ile 17:00 saatleri arasında Bulancak Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonunda yapılacak. Bulancak Belediyesi ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ortaklığında geliştirilen uygulamalı girişimcilik eğitiminin amacı; girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak.

 

Kendi İşlerinin Patronu Olacaklar

Daha önce hiçbir şekilde kendilerini işinin patronu konumunda görmeye cesaret edemeyen vatandaşlar için bu iş birliği, girişimci ruha sahip kişilerin bilgi ve deneyim kazanımlarını sağladığı gibi, eğitim sonunda girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine yönelik iş planları hazırlayabilecek bilgi ve donanımı da kazandırmayı hedefliyor. Girişimcilik kursunu başarıyla geçenler; 30 bini hibe, kalan 70 bini ise ilk 2 yılı geri ödemesiz, 2 yıl sonrasında 3’er ay vadeli olmak üzere 8 vadede geri ödemeli olacak şekilde 100 bin TL değerindeki kredi paketini alma hakkı kazanıyor.

 

Başkan Yakar: “Bulancak’ta Girişimcilik Ruhu Özgür Bırakılmalı”

Bulancak’ta yaşayan herkesin sorunlarına sosyal projeler vasıtasıyla yanıt vermeye çalıştıklarını, bu amaçla girişimcilik ruhuna sahip vatandaşların ilçede desteklenmesini ayrıca çok önemsediklerini belirten Bulancak Belediye Başkanı Recep YAKAR, “İhtiyaçlar doğrultusunda yapılan çalışmalarımıza yeni bir tanesini daha eklemiş olduk. Bizim için herkesin kendi hayal ettiği işi yapması adına destek sunmak önemlidir. İlçemizde yaşayan vatandaşlarımıza; çocuk, yaşlı, engelli demeden sosyal projeler üretmeye, bunları da ivedilikle hayata geçirmeye çabalıyoruz. KOSGEB ile yaptığımız iş birliği sayesinde girişimcilik eğitimi almalarını sağlıyor, kendi hayal ettikleri işleri kurmalarına yardımcı oluyoruz. Bu anlamda Bulancak’ta girişimcilik ruhu özgür bırakılmalı. Belediye olarak her zaman bunun takipçisi ve destekçisiyiz. Başarılı işletmelerin ilçemize kazandıracağı prestij bizler için önemli” dedi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir