Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 34086 kez okundu. | Kategori : Duyurular
Haberin Tarihi :   30 Mart 2017 - 13:20

İç Sularda Avlanma Yasağı Başlıyor

Büyüt
Küçült
İç Sularda Avlanma Yasağı

Su ürünleri kaynaklarımızdan ekonomik olarak yararlanmak, üretimi artırmak ve stoklarımızı korumak için, 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu ve bu kanuna dayanılarak düzenlenen 4/1 numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ'e göre; 

Giresun İlimiz sınırları içerisinde kalan iç sularda 1 Nisan-30 Haziran 2017 tarihleri arasında Sazan ve Yayın balıklarının avcılığı yasaktır.Yasak boyunca ticari su ürünleri avcılığının yapılmaması gerektiği yine ilgili tebliğ gereği kiracı kooperatif üyelerinin balıkçı teknelerini karaya çekerek istihsal sahasından uzaklaştırılmaları zorunludur. Teknelerin karaya çekilme durumunun aksini uygulayan balıkçılar hakkında idari para cezası uygulanacaktır.

Söz konusu av yasakları, bilimsel, çevresel, ekonomik ve sosyal hususlar göz önüne alınarak iç su kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir avcılığın sağlanması, iç su balıklarının genel üreme dönemleri dikkate alınarak düzenlenmektedir. Vatandaşlarımızın gerekli hassasiyeti göstererek ilgili yasaklara uymaları, uymayanları ise Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlükleri, Jandarma (156) ve Polis (155) teşkilatlarına bildirmeleri önem arz etmektedir.

Belirtilen yasak zamanda amatör balık avcıları için de 4/2 numaralı tebliğ gereği zaman yasakları uygulanmaktadır.​



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir