Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 10019 kez okundu. | Kategori : Duyurular
Haberin Tarihi :   01 Şubat 2011 - 20:08

İkbal FEM Müdürü Uysal "Deneme sınavları bir fırsattır"

Büyüt
Küçült
İkbal FEM Müdürü Uysal Deneme sınavları bir
Altın uyarılarda bulunan Giresun İkbal FEM Dershaneleri Genel Müdürü Levent Uysal "Öğrenmenin bir yolu da deneme sınavlarıdır."

İkbal FEM Müdürü Uysal "Deneme sınavları bir fırsattır"

Altın uyarılarda bulunan Giresun İkbal FEM Dershaneleri Genel Müdürü Levent Uysal "Öğrenmenin bir yolu da deneme sınavlarıdır."

Giresun İkbal FEM Dershaneleri Genel Müdürü Levent Uysal YGS ve LYS sınavları için önemli uyarılarda bulundu. Deneme sınavına girmek bazen öğrenciler için gereksiz görülebildiğini vurgulayan Müdür Levent Uysal "Deneme sınavları bir fırsattır. Bu sınavlar eksikliklerin bilinmesi adına önemlidir. Sadece sınava girip sınav sonucunu iyi okuyamamak sınavı anlamsızlaştırır. Bunun için yapılan hatalar ve yanlışlar belirlenmeli ve onların telafisi için çaba gösterilmelidir "dedi.

''YGS ve LYS'de hangi tür sorular gelecek? Çok çalışıyorum ama netlerim artmıyor? Konu eksikliklerimi bilmiyorum? Soruların zorluk derecesi nasıl olacak? Sınavlarda çok heyecanlanıyorum? Sınavlarda çoğu kez zaman yetiremiyorum.'' türü iç konuşmalar üniversiteye hazırlanan tüm öğrencilerin zihnini meşgul ettiğini ifade eden Müdür Levent Uysal" Sürekli çalışıyor olabilirsiniz ama bu çalışmalarla edindiğiniz bilgiyi, donanımı ve becerileri eğer sınamazsanız neyi, ne kadar öğrendiğinizi anlamanız pek de mümkün olmayacaktır. Ayrıca asıl sorun neyi bildiğinizden daha çok neyi bilmediğinizdir. Öncelikle eksikliklerin bilinmesi, daha sonra bunların giderilmesi deneme sınavlarıyla kazanılacak bir durum olduğunu "söyledi.

Deneme sınavları öğrencinin boy aynası olduğunu vurgulayan Müdür Levent Uysal" Öncelikle öğrenciler deneme sınavları ile bilgi ve kavramaya yönelik eksikliklerini belirleyecek, gerçek sınavda çıkması muhtemel soru tiplerini kavrayacaklardır. Deneme sınavları ile bir taraftan zamanı uygun kullanma becerisi kazanırken diğer taraftan öğrenmeyi etkileyen kaygıyı kontrol altına almayı öğreneceklerdir. Deneme sınavlarının öğrencilere diğer kazanımı bilişsel gelişimlerine yönelik geri bildirimleri sunmasıdır. Belirli aralıklarla olunan sınavlarla öğrenciler kendi gelişimini değer olarak görme imkânına sahip olacaktır. Deneme sınavları da öğrencinin sınava hazırlık düzeyini ölçer. Alınan puanların hedefe ulaşıp ulaşamayacağını görür."şeklinde konuştu.

Gerçek sınavın provası olduğunun altını çizen Müdür Levent Uysal" Öğrencilerin hayatının yönünü belirleyen sınavların da provası da deneme sınavlarıdır. Deneme sınavlarına giren aday, gerçek sınavda ne yapacağını bilir, gerçek sınavda karşılaşacağı durumlarla daha önceden yaşayacağından dolayı gerçek sınav tecrübesi edinecektir. Bu nedenle tüm deneme sınavlarının dikkatle uygulanması gerekir."dedi.

Altın uyarılarda bulunan Giresun İkbal FEM Dershaneleri Genel Müdürü Levent Uysal "Öğrenmenin bir yolu da deneme sınavlarıdır. Deneme-yanılma yoluyla öğrenme uygulamaya dayalı olduğu için diğer öğrenme yöntemlerine göre daha kalıcıdır. Her bölüme ne kadar zaman ayırmalıyım türü stratejiler deneme sınavlarıyla kazanılabilir. Uygulanan deneme sınav sorularının gerçek sınavı yansıtacak düzeyde olmasına dikkat edilmelidir. Bunun için de kaynak seçimine özen gösterilmelidir."şeklinde konuştu.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir