Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7917 kez okundu. | Kategori : Duyurular
Haberin Tarihi :   02 Ağustos 2011 - 11:16

İlk iftarda Afrika'ya yardım mesajları gönderildi

Büyüt
Küçült
İlk iftarda Afrikaya yardım mesajları
Bağcılar Belediyesi tarafından kurulan, Türkiye'nin en büyük Ramazan çadırında ilk orucun tutulmasının ardından ilk iftar yapıldı.

İlk iftarda Afrika'ya yardım mesajları gönderildi

Bağcılar Belediyesi tarafından kurulan, Türkiye’nin en büyük Ramazan çadırında ilk orucun tutulmasının ardından ilk iftar yapıldı. 2 bin 500 kişinin katılımı  ve havai fişek gösterileri ile açılışı  yapılan Ramazan Çadırı’nda yaşanan kuraklıktan dolayı zor günler geçiren Afrika’ya yardım çağrıları yapıldı ve cep mesajlar gönderildi.

Ramazan’ın ilk gününde yaklaşık 17 saat tutulan orucun ardından ilk iftar da yapıldı. Tutulan ilk orucun ardından bazıları aileleri ile birlikte kendi evlerinde iftar yaparken, pek çok kişi de evleri dışında oruçlarını açtı. Binlerce kişinin iftar için tercih ettiği yerler ise belediyeler tarafından kurulan iftar sofraları oldu.

Bağcılar Belediyesi’nin İnönü  Mahallesi’nde kurduğu iftar çadırı 2 bin 500 kişiyi bir araya getirdi. Akşam ezanının okunmasının ardından oruçlar açıldı. İftarın ardından İrfan Sofrası’nın da açılışı yapıldı. Açılışta konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar’da Ramazan geleneğinin 16 yıl önce bir kıl çadırla başladığını ve bugünlere gelindiğini söyledi. Ramazan’ın yaz aylarına gelmesi dolayısıyla pek çok belediyenin çadır kurmaktan vazgeçtiğine dikkat çeken Başkan Çağırıcı, “Biz bu yıl da çadırımızı kurduk. Bunun yanında 22 mahallemizin tamamında, gönül sofralarımızı kuracağız ve vatandaşlarımızla iftar yapacağız. Amacımız, komşuluk ilişkilerini artırmak, birlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmek” dedi.

“KAZAKİSTAN, KIRGIZİSTAN VE ALMANYA’DA İFTAR SOFRALARI KURUYORUZ”

Yurt dışı iftarlarına bu yıl da devam edileceğini ifade eden Çağırıcı, “Kazakistan’ın Almaata, Türkistan ve Çimkent şehirlerinde bu yıl da iftar programlarımız olacak. Bu geleneğe, bu yıl Kırgızistan’ın Başkenti Bişkek’i de ekliyoruz. Almanya’nın Hamm Kenti’nde ve Çanakkale Şehitliği’nde de iftar programlarımız olacak” diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yaşanan kıtlık dolayısıyla zor günler geçiren Afrika’ya gönderilmek üzere başlatmış olduğu yardım kampanyasına da değinen Çağırıcı,  “Diyanet İşleri Başkanlığımızın başlatmış olduğu, ‘Afrika’ya her evden en az bir fitre’ kampanyasına cep telefonlarımızla destek verelim” şeklinde konuştu ve telefonunu çıkararak, 5601’e mesaj gönderdi. Çağırıcı’nın bu çağrısına uyan yüzlerce kişi de mesaj göndererek, kampanyaya destek verdi.

“HER AKŞAM HAYIRSEVER BİR İŞADAMI İFTAR VERECEK”

Bu yıl da geçen yıllarda olduğu gibi Ramazan Çadırı’nda iftar masraflarının hayırsever işadamları tarafından karşılandığını hatırlatan Çağırıcı sözlerini şöyle tamamladı: “İftar veren tüm hayırsever işadamlarımıza teşekkür ediyorum. Allah bayrama ulaşmayı da bizlere nasip etsin.”

Programa, AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Bağcılar Müftüsü  Mustafa Derin ve yüzlerce Bağcılarlı katıldı.

İrfan Sofrası’nın ilk günkü ismi Dursun Ali Erzincalı oldu. Usta yorumcu, en güzel şiirlerini yüzlerce kişi için okudu.





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir