Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8902 kez okundu. | Kategori : Duyurular
Haberin Tarihi :   12 Kasım 2011 - 19:54

İnşaat İşçilerine Belge Zorunluluğu

Büyüt
Küçült
İnşaat İşçilerine Belge
Vali Dursun Ali Şahin’in tarafından kamu kurum ve kuruluşlarına verilen talimat doğrultusunda 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren belgesiz işçi çalıştırılmaması ile ilgili mevzuatın uygulamasına ilişkin çalışmalara başlandı.

İNŞAAT İŞÇİLERİNE BELGE ZORUNLULUĞU 

      Vali Dursun Ali Şahin’in tarafından kamu kurum ve kuruluşlarına verilen talimat doğrultusunda 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren belgesiz işçi çalıştırılmaması ile ilgili mevzuatın uygulamasına ilişkin çalışmalara başlandı. 

      Vali Şahin, 31 Ekim 2011 tarihinde yapılan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı’nda, yetkililerden işgücü yetiştirme kurslarına ağırlık verilmesini isteyerek, işverenlerin ve çalışanların mağdur olmamaları için bu konuda gerekli duyurunun yapılması talimatını vermişti. 

      Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü de bu çalışmalar kapsamında ilgilileri uyararak 16.12.2010 tarihli ve 27787 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları ile Şantiye Şefleri ve Yetki Belgeli Ustalar Hakkındaki Yönetmelik” gereğince 01/01/2012 tarihinden sonra yetki belgesi olmayan ustaların kesinlikle inşaatlarda çalıştırılmayacağını açıkladı. 

      Yapılan açıklamada; söz konusu yönetmeliğin 11. maddesinin 1. fıkrasında "İnşaat ve tesisat işlerinde yetki belgeli usta çalıştırılması zorunludur." denilerek, bu hükmün 01/01/2012 tarihinde yürürlüğe gireceği belirtildi. 

      Açıklamada; “Yönetmeliğin Geçici 1. Maddesinde Ustalık yetki belgesi olarak kabul edilecek belgeler (Ustalık, kalfalık, sertifika, iş yeri açma, eğitim sonucunda belge vermeye yetkili STK, dernek ve ve vakıfların verdiği belgeler v.b.) açıklanmış olup bu belgelere sahip olmadığı halde inşaat ve tesisat işlerinde anılan Yönetmeliğin yayımı tarihi olan 16.10.2010 tarihinden önce çalışmış olduğunu, müteahhitten alınacak yazı veya sosyal güvenlik kuruluşundan alınacak belge ile kanıtlayıp, bu yazı veya belgelerle 1/1/2015 tarihinden önce Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü veya ilgili idareye başvurarak adına EK-3 Geçici Ustalık Yetki Belgesi düzenlenenlere Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşlar tarafından 32-40 saatlik eğitim sonucunda verilen belgeler yetki belgesi olarak kabul edileceği belirtilmiştir. 

      Yönetmeliğin ilgili maddelerinin yürürlüğe girdiği 01/01/2012 tarihinden sonra, inşaatlarda ustalık yapmak isteyen kişiler yönetmelikte anılan yetki belgelerine sahip değillerse geçici yetki belgesi almak için Valiliğimize (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya İlgili idarelere (ruhsat veren belediye, özel idare v.b.) müracaat etmesi gerekmektedir.” denildi. 

      Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyenler, Valiliğimize (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne) ait (0454) 215 75 44- 45 ( Dahili 134, 147) nolu telefonları arayabilir.





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir