Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6275 kez okundu. | Kategori : Duyurular
Haberin Tarihi :   12 Mart 2012 - 10:58

KARAAHMETOĞLU,Yeni Bir Fındık Kararnamesi Yapmayı Düşünüyor musunuz?

Büyüt
Küçült
KARAAHMETOĞLU,Yeni Bir Fındık Kararnamesi Yapmayı Düşünüyor
Giresun Milletvekilimiz Selahattin KARAAHMETOĞLU Gıda Tarın ve Hayvancılık Bakanı Mehdi EKER'e Fiskobirliğin yeniden ayağa kalkabilmesi için TMO Stoklarındaki fındıkları alması hususunda yeni bir kararname hazırlığının söz konusu olup olmayacağını sordu

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 Aşağıdaki sorularımın, Anayasa ve Meclis İç Tüzüğü Gereğince Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın M. Mehdi EKER tarafından sözlü olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim.

 

Selahattin KARAAHMETOĞLU

    Giresun Milletvekili

 

Toprak Mahsulleri Ofisinin Fındık Tarım Satış Kooperatifleri birliğine Satış Yapmasına Dair Karar Resmi Gazetenin 11 Haziran 2011 tarih 27961 sayısıyla yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Üreticiye, bankalara olan borçlarını ödeyebilmek için birçok gayrimenkulünü satan, dahası Orduda ki yağ fabrikasını satan birlik için yaşama şansı mevcut durumda kalmamış gibidir. Seçim öncesi Fiskobirliğin yeniden piyasa aktörü olması konusunda söz verilmiş fakat; çıkan mevcut kararname ile bunun mümkün olmayacağı anlaşılmıştır. Sayın Bakanım:

1.  TMO’nun elinde bulunan stok fındıkları önümüzdeki sezon yüksek rekolte beklentisi de göz önüne alınarak eritmesi olasılığı düşük görünmektedir. Bu fındıkların Fiskobirlik tarafından değerlendirilerek borçlarından kurtulması mümkündür. Mevcut kararname maalesef ki buna imkan sağlamamaktadır. Bu hususta yeniden bir kararname hazırlanması konusu hükümetinizin gündeminde var mıdır, böyle bir hazırlık yapmayı düşünür müsünüz?






Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir