Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7730 kez okundu. | Kategori : Duyurular
Haberin Tarihi :   27 Temmuz 2011 - 19:25

Kıl çadırdan, klimalı çadıra

Büyüt
Küçült
Kıl  çadırdan, klimalı
Bağcılar Belediyesi Ramazan Çadırı İrfan Sofrası Ramazan'a hazır.

Kıl  çadırdan, klimalı çadıra… 

 24 bin metre kare alan üzerine kurulan Ramazan etkinlik alanında alışveriş stantları ve lunapark bulunuyor. Etkinlik alanında kurulan Ramazan çadırında her gün 2 bin 500 kişi iftar yapacak. Ramazan’ın sıcak yaz aylarına gelmesi dolayısıyla çadır, 16 klima tarafından serinletilecek.

Bağcılar Belediyesi, Türkiye’nin en büyük ve konforlu Ramazan çadırının açılışını yaptı. Ramazan Çadırı İrfan Sofrası’nda düzenlenen basın toplantısında Ramazan ayı boyunca yapılacak etkinlikler hakkında bilgi verildi.

Bağcılar’daki Ramazan geleneğine değinen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı,  “16 yıl önce Bağcılar Meydanı’nda kıl çadırla başlayan Ramazan etkinliklerimiz, bugün klimalı çadırla devam ediyor. Mekanlar değişse de duygular aynı” dedi.

Ramazan çadırında her gün 2 bin 500 kişinin orucunu açacağını ifade eden Başkan Çağırıcı, Nostalji Bahçeleri’nde de iftar programları düzenleneceğini ifade etti. Ramazan ayı boyunca, düzenlenecek iftar programları ile 100 bin kişiyi iftar sofralarında bir araya getirmeyi hedeflediklerini söyleyen Çağırıcı, yurt dışı iftarlarına da değindi.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kazakistan’da iftarlar düzenleneceğini belirten Çağırıcı, “Kazakistan’ın Almaata, Çimkent ve Türkistan şehirlerinde, Almanya’nın Hamm kentinde iftar programları düzenleyeceğiz. Bu yıl Orta Asya iftar programlarımıza Kırgızistan’ı da dahil ediyoruz. Bu yıl Kırgızistan’ın Başkenti Bişkek’te de iftar vermeyi planlıyoruz. Çanakkale Şehitliği’ndeki geleneksel iftarlarımıza da devam ediyoruz” diye konuştu.

İftar sofralarını “gönül sofraları” olarak niteleyen Başkan Çağırıcı, Ramazan çadırında verilecek iftar yemeğinin, her akşam hayırsever bir işadamı tarafından karşılanacağını ifade etti. Çağırıcı, Ramazan çadırında iftarın ardından ise sosyal ve kültürel etkinlikler düzenleneceğini hatırlattı ve “Tüm vatandaşlarımızı etkinliklerimize katılmaya davet ediyorum” dedi.

Programa Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Bağcılar Müftüsü Mustafa Derin, Bağcılar Emniyet Müdürü Bekir Usşen, Sağlık Grup Başkanı Hülya Zengintiryaki, İSKİ Şube Müdürü Servet Demirci, Sanatçılar Ertuğrul Erkişi ve Hasan Yılmaz katıldı. Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul ve AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk başta olmak üzere programa katılanlar, Ramazan etkinliklerinin önemine değinen kısa birer konuşma yaptı.

24 BİN METRE KARE ALAN ÜZERİNE KURULDU

24 bin metre kare alan üzerine kurulan Ramazan etkinlik alanında Ramazan Çadırı ve İrfan Sofrası’nın yanı sıra alışveriş stantları ve çocuklar için de lunapark bulunuyor. Ramazan etkinlik alanında istenmeyen olayların yaşanmaması için de her türlü güvenlik önlemi alındı. Etkinlik alanında Ramazan ayı boyunca 25 güvenlik görevlisi görev yapacak ve alan 44 güvenlik kamerası tarafından 24 saat gözetim altında tutulacak. Ramazan Çadırında İrfan Sofrası’nda bu yıl da her akşam bir radyocu sunuculuk yapacak.  



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir