Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6636 kez okundu. | Kategori : Duyurular
Haberin Tarihi :   05 Haziran 2012 - 10:47

Koyun Yetiştiriciliğine Destek Artıyor

Büyüt
Küçült
Koyun Yetiştiriciliğine Destek
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin geliştirilmesine yönelik verilen teşvik ve desteklerin her yıl giderek artığını açıkladı.

Koyun Yetiştiriciliğine Destek Artıyor

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin geliştirilmesine yönelik verilen teşvik ve desteklerin her yıl giderek artığını açıkladı.   Yapılan açıklamada; ülkemizin iklim ve mera yapısının koyun yetiştiriciliğine daha uygun olması nedeniyle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından teşvik ve desteğin artırıldığı belirtildi.   2012 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin Bakanlar Kurulu Kararının Hayvancılık Desteklemeleri ile ilgili 4. maddesi gereğince; Damızlık koyun-keçi yetiştiriciliği yapan, damızlık koyun-keçi yetiştiricileri birliklerine üye, hayvanları küpeli ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı kayıt sistemlerine kayıtlı olan yetiştiricilere, 2012 yılında anaç hayvan başına 18 TL destekleme ödemesi yapılacağı açıklandı.   Yapılan açıklamaya göre; hayvan genetik kaynaklarının yerinde korunması ve geliştirilmesi amacıyla Bakanlık tarafından uygulanan proje kapsamına alınan yetiştiricilere, koruma ve geliştirme sürüleri için destekleme ödemesi yapılmaktadır. Bu kapsamda ilimizde geçen yıldan itibaren uygulanmaya başlanan Halk Elinde Koyun Islahı Projesi’ne dahil Elit sürüler de anaçlara 35 TL/baş, yavrulara 40 TL/baş; Taban sürülerde ise anaçlara 35 TL/baş, yavrulara 20 TL/baş ödeme yapılacağı bildirildi.   Hayvancılık desteklemeleri hakkında daha ayrıntılı bilgi almak isteyen üreticiler; İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şubesi bünyesinde oluşturulan Hayvan Kayıt Merkezi ve Hayvancılık Destekleri birimine veya İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine müracaat etmeleri istendi.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir