Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8482 kez okundu. | Kategori : Duyurular
Haberin Tarihi :   23 Aralık 2011 - 19:07

Küpesiz ve Kayıtsız Hayvan Sahiplerinin Dikkatine

Büyüt
Küçült
Küpesiz ve Kayıtsız Hayvan Sahiplerinin
Giresun İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yaptığı açıklamada hayvan sahiplerinden, 2012 yılı içerisinde büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarını küpeleterek kayıt altına aldırmalarını istendi.

Giresun İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yaptığı açıklamada hayvan sahiplerinden, 2012 yılı içerisinde büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarını küpeleterek kayıt altına aldırmalarını istendi.               Açıklamada; mevcut uygulamada büyükbaş hayvanların kimliklendirilmesi maksadı ile yeni doğanların doğumdan sonra en geç 20 gün içinde küpelenerek elektronik ortamda Hayvan Kayıt Sistemine (Türkvet) kaydedildiği, 20 günlükten büyük hayvanların küpelenmesinin ise ancak cezai işlem uygulandıktan sonra gerçekleştirildiği belirtilerek bu uygulamanın süre ve yaş sınırı gözetilmeden 2 Haziran 2012 tarihine kadar uzatıldığı ve bu tarihe kadar hayvan sahiplerinin büyükbaş hayvanlarını cezai işleme maruz kalmadan küpeleterek kayıt altına aldırabilecekleri bildirildi.               İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şöyle; “02.12.2011 tarih ve 28130 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Sığır Cinsi Hayvanların Tanımlanması, Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliğinin geçici 1. maddesi gereğince; 2 Haziran 2012 tarihine kadar her yaştaki sığır cinsi (sığır-manda) hayvanın küpelenmesine müsaade edilmiştir. Bu nedenle en geç 2 Haziran 2012 tarihine kadar tüm yetiştiricilerimizin küpesiz büyükbaş hayvanlarını bağlı bulundukları İl / İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine veya İl Müdürlüğümüzle sözleşme yaparak küpeleme yetkisi almış serbest veteriner hekimlere bildirerek küpeletmesi ve hayvanlarına ait pasaportlarını alması gerekmektedir. Söz konusu tarihten sonra 20 günlükten büyük hayvanlar kesinlikle küpelenmeyecek olup, ilgili kanun gereğince küpesiz hayvanlara cezai işlem uygulanacaktır.               Yine 02.12.2011 tarih ve 28130 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Koyun ve Keçi Türü Hayvanların Tanımlanması, Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliğinin geçici 2. maddesi gereğince;     1 Ocak 2013 tarihine kadar her yaşta küçükbaş (koyun-keçi) hayvanın küpelenmesine müsaade edilmektedir. Söz konusu tarihten sonra 6 ayını geçmiş küçükbaş hayvanlar kesinlikle küpelenmeyecek olup, 6 aydan büyük küpesiz hayvanlara cezai işlem uygulanacaktır.”               Yapılan açıklamada ayrıca küpesiz ve kayıtsız hayvanların il/ilçe dışına nakledilmesinin, hayvan pazarlarına sokulmasının, mezbahalarda kesiminin yapılmasının yasak olduğu ve hayvan sahiplerinin hayvancılık teşvik ve desteklemelerinden faydalanamadığı hatırlatıldı.    

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir