Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 9027 kez okundu. | Kategori : Duyurular
Haberin Tarihi :   12 Kasım 2012 - 18:41

Milletvekillerinin TBMM Performansı

Büyüt
Küçült
Milletvekillerinin TBMM
Demokrat Partinin Hazırlamış olduğu Milletvekilleri TBMM Perfformans Raporu 24. Yasama Dönemi 1. ve 2. Yasama Yıllarını kapsamaktadır. İlimiz için de ayrılan sayfada istatistikler ve değerlendirmelere yer verilmiştir

MİLLETVEKİLLERİ TBMM PERFORMANS RAPORU

Demokrat Partinin TBMM İzleme Grubu hazırladığı Milletvekilleri TBMM Performans Raporunu açıkladı.  Milletvekillerinin TBMM faaliyetlerine ilişkin veriler taşıyan rapor genel veriler dışında iller bazında da çeşitli sonuçlar ortaya koydu. TBMM 24. Yasam Dönemi 3. Yasama yılına 1 Ekim’de başladı. Çalışmada 24. Dönem 1. Ve 2. Yasama yılları baz alınarak değerlendirmeler yapılmakta.  24. dönem 1. ve 2. Yasama yıllarında hükümet tarafından 381 Kanun Tasarısı, Milletvekilleri tarafından ise 962 Kanun Teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunulmuş, 119 Kanun Teklifi ve Kanun Tasarısı yasalaşmıştır. Yine Milletvekilleri tarafından 2088 sözlü soru önergesi 10333 yazılı soru önergesi 969 Meclis Araştırma Önergesi, 11 Genel Görüşme Önergesi verilmiştir.

İl değerlendirmelerinde Giresun için çıkarılan istatistik ve yapılan değerlendirme şu şekildedir:

Giresun Milletvekillerinin TBMM performansları değerlendirildiğinde, genel kurul konuşmaları bakımından Ak Parti Grup Başkan Vekili Nurettin Canikli ile önergeler ve diğer faaliyetler genelinde ise CHP Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu öne çıkmaktadır.Grup Başkan Vekili Nurettin Canikli dışındaki iktidar partisi Milletvekillerinin ise hemen hemen hiçbir faaliyetlerinin olmadığı görülmektedir.Milletvekilleri ilk imzalarının olduğu kanun tekliflerine bakıldığında Giresun ortalamasının 1,75 ile Türkiye ortalaması ile birebir aynı olduğu görülmektedir. AKP Milletvekili Nurettin Canikli’nin 5, CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu’nun ise 2 kanun teklifi bulunmaktadır. Diğer iki AKP Milletvekilinin tek bir kanun teklifi dahi yoktur.Sözlü soru önergelerinde Türkiye ortalaması 3,8 iken Giresun’un ortalaması bunun biraz üzerinde 4,25 olarak çıkmaktadır. CHP Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu’nun 12 sözlü soru önergesi bulunmaktadır. Diğer iki iktidar partisi Milletvekilinin ise tek bir sözlü soru önergesi dahi bulunmamaktadır.Yazılı soru önergelerine bakıldığında, CHP Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu’nun 60 yazılı soru önergesi dışında Giresun Milletvekillerinin tek bir yazılı soru önergesi dahi bulunmamaktadır.İktidar partisi Milletvekilleri diğer illerde olduğu gibi Giresun’da da AKP Milletvekili Adem Tatlı’nın 5 sözlü soru önergesi haricinde, TBMM’nin önemli denetim mekanizmalarından soru önergelerini işletme gereği duymamışlardır.Milletvekillerinin ilk imza sahibi oldukları meclis araştırma önergelerine bakıldığında ise, CHP Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu’nun 3, AKP Milletvekili Nurettin Canikli’nin 1 meclis araştırma önergesi bulunmaktadır.Milletvekillerinin yerinden aldıkları kısa sözler de dahil olmak üzere genel kurul konuşmaları değerlendirildiğinde, AKP Milletvekili Nurettin Canikli 107 genel kurul konuşması ile Grup Başkan Vekili olması nedeniyle doğal olarak Giresun Milletvekilleri arasında birinci sırada gelmektedir. Bunun dışında CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu’nun 17, AKP Milletvekilleri Adem Tatlı’nın 2, Mehmet Geldi’nin ise yalnızca 1 genel kurul konuşması bulunmaktadır. Genel kurul konuşmaları ve önergelerin içerikleri incelendiğinde ise, iktidar partisine mensup Milletvekillerinin seçildikleri ilin sorunlarına hemen hiç değinmedikleri, yalnızca muhalefet partisi Milletvekillerinin seçildikleri ilin sorunlarına yer verdikleri görülmüştür.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir