Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7163 kez okundu. | Kategori : Duyurular
Haberin Tarihi :   30 Mart 2012 - 19:06

Milli Eğitim Müdürünün YGS Mesajı

Büyüt
Küçült
Milli Eğitim Müdürünün YGS
İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, YGS sınavı ile ilgili bir mesaj yayınladı. Mesaj şu şekildedir;

İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, YGS sınavı ile ilgili bir mesaj yayınladı. Mesaj şu şekildedir; Sevgili Öğrenciler, Hayatınızda önemli bir dönüm noktası sayılabilecek sınava gireceksiniz. Uzun zamandır yaptığınız hazırlığın ilk adımı olan YGS ile çalışmalarınızın, çabalarınızın karşılığını alacaksınız.
Sevgili gençler,  İyimser olunuz, olumlu düşününüz ve sınavdan korkmayınız.
Başarmak istediğiniz, hedefinize odaklanınız. Sınavın yaklaştığı bu günlerde yersiz korkulara kapılmayınız ve rahat tavırlar sergilemeye çalışınız.

Sınavı bir ölüm kalım savaşı, bir şeylerin başlangıcı ya da sonucu olarak görmeyiniz. Sınav öncesi sizi kaygılandıracak konuşmalardan ve ortamlardan uzak durunuz. Telaşlanmanıza gerek yok, bu sınava çok iyi hazırlandınız, rahat olunuz. Binlerce adayın sizin gibi olduğunu bilerek heyecanınızı yeniniz. Unutmayınız ki bu sınav, bilginizi ölçen bir araçtır, kişiliğinizi ölçmez.

Sevgili gençler; Siz kazansanız da kazanmasanız da bizim için çok değerlisiniz. Bu sınavı bir yaşam savaşı olarak değerlendirmeyiniz. Sınavlar sadece akademik bilgi birikiminizi, yorum gücünüzü ve süreyi doğru kullanma becerinizi ölçmektedir. Sınavda ne kadar rahat olursanız bilgilerinizi o kadar rahat kullanabilirsiniz.
Size inanıyor ve güveniyoruz. Siz de kendinize güvenin ve başaracağınıza inanınız. Hepinize başarılar diliyorum.
Değerli Öğretmenler!  Öğrencilerimizin göstereceği başarıda şüphesiz sizlerin de çok önemli bir payı var. Büyük zorluklar içinde sabırla, fedakârlıkla çok güzel çalışmalar yapmanın mücadelesini veriyorsunuz. Hepinizi tebrik ediyor, gösterdiğiniz performanstan dolayı teşekkür ediyorum.

Kıymetli anne ve babalar; Gençlerimiz, sınav sistemi nedeni ile bir yarış havasına girmekte, bulundukları rekabet ortamı gençleri daha da gergin ve huzursuz hale getirmektedir. Çocuğunuzun ne denli zor bir dönem yaşadığının farkındasınız. Bu nedenle onu anlamaya çalıştığınızı biliyoruz. Çocuklarımızın, geleceğini şekillendirecek önemli bir sınavın eşiğindeyiz. YGS’ye girecekler. Sınavlara hazırlık bir süreçtir. Bu süreçte sizin çocuklarınızın yanında olduğunuzu ve onlara gereken desteği verdiğinizi biliyoruz.
   
Çocuklarınızın başarısı için birçok fedakârlıklar yaptınız, yapıyorsunuz. Onların başarısını görmek elbette hakkınız. Kalan günler onlar için çok önemli. Daha şimdiden sınavın sonucu ne olursa olsun; onların yanında olduğunuzu belirtip moral vermelisiniz. Bu onların stresini azaltacağı gibi sınav sonucuna da olumlu etki gösterecektir. Sınav sonrasında da bugün olduğu gibi çocuklarınızdan sevginizi, desteğinizi esirgemeyiniz. Onlar sizin evladınız, gözbebeğiniz, canınızdan bir can. Sınavlar gelir geçer, ama anne-baba-çocuk ilişkisi hep devam eder. Lütfen bunu unutmayın.
           
Genç, sevildiğini, kendisine güven duyulduğunu, anlaşıldığını bilirse, kendisini daha güçlü hissedecektir. Çocuklarınıza olan sevginizin belli koşullara bağlı olmadığını, onları, her durum ve koşulda sevip destekleyeceğinizi davranışlarınızla ve sözlerinizle belli etmelisiniz.
           
Çocuklarınızdan beklentiniz gerçekçi olmalıdır. Bunun için önce çocuğunuzu iyi tanımalısınız. Yüksek düzeyde başarı beklentisi, gençlerin endişelerini artırmaktadır. Sınava olduğundan fazla anlam yüklemek genci kaygılandıracak ve sınav başarısını olumsuz etkileyecektir.
           
En değerli varlığımız olan çocuklarımızın geleceği adına özellikle bu dönemlerinde daha titiz ve dikkatli olmalıyız. Onlara karşı daha hoşgörülü ve anlayışlı davranmalıyız.    Ve geleceğimizin teminatı olan Sevgili Gençler!   Tüm yönetici, öğretmenleri ve tüm çalışanlarıyla hepimiz sizin için Türkiye’nin geleceği için varız. Sizi çok seviyor ve bu önemli sınavda hepinize başarılar diliyoruz. Unutmamak gerekir ki bu sınavda alacağınız sonuç ne olursa olsun hayat devam edecek. Lütfen moralinizi bozmayın ve çalışmaya devam edin. Başka sınavlar da olacak. Hem başarının tek ölçüsü sınavlar değil ki! Hayatın tamamı sınav. Hayat sınavında başarılı olmanın birçok yolu var. Yeter ki siz çalışın, iyi insan olun, memlekete ve millete hizmet etmeyi düşünün. Gerisi mutlaka gelecektir.   Hepinize bu sınavda ve bütün sınavlarda başarılar diliyorum. Sağlıklı, huzurlu, mutlu yarınlar sizlerin olsun.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir