Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 12622 kez okundu. | Kategori : Duyurular
Haberin Tarihi :   11 Şubat 2021 - 09:48

O SENE BU SENE, BU SENE TARSİM SENESİ

Büyüt
Küçült
O SENE BU SENE, BU SENE TARSİM

 2021 Yılı Tarım Sigortaları Uygulamaları İle İlgili Cumhurbaşkanlığı Kararı Resmi Gazetede Yayımlandı

 İlimizde bu yıl sıcaklık iklim normallerinin üzerinde seyretmektedir. Bu da ilimizin tek geçim kaynağı olan fındığın erken uyanmasına sebep olmuştur. Önümüzdeki günlerde havanın ani soğuması ile don riski yani fındığın zarar görme ihtimali artmıştır. Bu riski teminat altına almanın tek ve garantili yolu sigorta yaptırmaktır. Fındığı sigortalatmak için son tarih 11 Mart 2021 olup, diğer tarımsal ürünlere de sigorta yapılmaktadır.

Sera sigortasında;  Seranın örtü malzemesi, konstrüksiyon (iskelet) kıymetlerinin doğrudan bir zarara uğraması sonucu enkazın sökülmesi, kaldırılması, temizlenmesi ve taşınma  masrafları paket halinde sigorta kapsamına alınmıştır. 

Su ürünleri hayat sigortasında;  Kafesler / Havuzlar arası balık aktarımları nedeniyle meydana gelen ölümler ve fiziksel kayıplar teminat kapsamına alınmıştır.

Devlet prim desteği; 3205 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında belirlenen riskler için tüm branşlarda, sigorta primi tutarının %50'si oranında uygulanacaktır.

Üreticilerin, tarım sigortası prim desteğinden yararlanabilmesi için, Bakanlığımızın kayıt sistemlerine kayıtlı olması veya güncellenmesi gereken ürünler için bu kaydını her yıl güncellemesi gerekmektedir.

TARSİM kullanıcılarının Dijital Tarım Pazarına (DİTAP) üye olmaları durumunda; "Bitkisel Ürün Sigortası ve Ağaç/Fidan Sigortası" poliçelerinde geçerli olmak üzere "Dijital Tarım Pazarı (DİTAP) sisteminde kayıtlı üreticilere toplam poliçe primi üzerinden %5, DİTAP üzerinden sözleşme yapmış olmaları durumunda ise ilave %5 olmak üzere toplamda %10 prim indirimi uygulanmaktadır.

Kayıtlarını güncellemiş olan üreticiler Devlet Destekli Tarım Sigortası yaptırmak için tarım sigortaları alanında faaliyet gösteren sigorta şirketlerine ve acentelerine başvurup sigortalarını yaptırabilirler.

TARSİM Sigorta Son Başvuru Tarihleri:

Fındıkta 11 Mart 2021

Kivide 21 Şubat 2021

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden ilanen duyurulur.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir