Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7942 kez okundu. | Kategori : Duyurular
Haberin Tarihi :   06 Mart 2012 - 18:56

Polis Kolejlerine Öğrenci Alacak

Büyüt
Küçült
Polis Kolejlerine Öğrenci
Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yazılı açıklamasında 2012 yılı Polis Koleji Giriş Sınavları 8. sınıflar seviye belirleme sınavı sonucunda hesaplanan Orta Öğretim Yerleştirme Puanı (OYB) sonucunda oluşturulacak başarı sırasına göre yapılacağı,

 Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yazılı açıklamasında 2012 yılı Polis Koleji Giriş Sınavları 8. sınıflar seviye belirleme sınavı sonucunda hesaplanan Orta Öğretim Yerleştirme Puanı (OYB) sonucunda oluşturulacak başarı sırasına göre yapılacağı, Polis Kolejine girmek isteyen adaylar (SBS) için bankaya para yatırdıktan sonra, Polis Koleji için adaylar 05-23 Mart 2012 tarihleri arasında halen öğrenim gördükleri okul müdürlüklerine başvuruda bulunacakları, ayrıca Polis Koleji Başvurusu için bankaya herhangi bir sınav ücretinin yatırılmayacağı belirtilmektedir.

            BAŞVURU İŞLEMLERİ:                                                                                                           

     Polis Kolejine giriş sınavına katılacak adayların tespiti OYP (Orta öğrenime yerleşme puanı) göre yapılacaktır. Puan değerlendirmesi sonunda erkek ve kız adayların sayısı ayrı ayrı yapılır.

     Polis Koleji giriş sınavına Ortaöğretim yerleştirme puanına göre en yüksek puandan en düşük puana doğru o yıl koleje alınacak öğrenci sayısının yirmi katına kadar çağrılabilecektir.

     Giriş  sınavına katılmaya hak kazanan adaylar 13 Temmuz 2012 tarihinden itibaren www.egm.gov.tr. www.poliskoleji.k12.tr. Ve www.oges.meb.gov.tr internet sitelerinden ilanen duyurulacaktır ve ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilecektir.

     İlan duyurulduktan sonra başarılı olan adaylar İl Emniyet Müdürlüklerinin Eğitim Şube Müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir.

     POLİS KOLEJİNE GİRİŞ SINAVI TARİHLERİ:

     Mülakat Sınavı : 23-24-25 Temmuz 2012

     Beden Eğitimi Sınavı : 26 Temmuz 2012

     Yazılı  Sınavı : 27 Temmuz 2012

     1.Mülakat Sınavında: Adayın konuşma düzgünlüğü, fiziki görüntüsü kendine güven derecesi, kavrama ve ifade kabiliyeti, değerlendirilir.

     2. Beden Eğitimi Sınavı: Zamana karşı puanlama usulü yapılacağından adaylar kendi durumlarını göz önünde bulundurmalıdır. Belirlenen bir parkurda adaylar atlama, sınav, mekik, koşu gibi çeşitli hareketleri içeren beden eğitimi sınavına tabi tutulacaktır.

     3. Yazılı Sınavda: Adaylar; Matematik(30), Fen(25), Türkçe ve Dil Yeteneği(20), Sosyal(15) ve Yabancı dil(10) sorularından oluşan test usulüyle yazılı sınavına tabi tutulacaklardır.

AYRINTILI BİLGİ; 

İL EMNİYET MÜDÜRLÜKLERİ EĞİTİM ŞUBELERİ(0 454 216 40 90-63 20), İLKÖĞRETİM OKULU MÜDÜRLÜKLERİ VE AŞAĞIDAKİ ADRESİNDEN ÖĞRENİLEBİLİR.

İnternet Adresi: www.poliskoleji.k12.tr        

GİRESUN İL EMNİYET MÜDÜRÜLĞÜ





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir