Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 9094 kez okundu. | Kategori : Duyurular
Haberin Tarihi :   12 Kasım 2013 - 18:49

Rektör Attar, Çankaya Köşkünde

Büyüt
Küçült
Rektör Attar, Çankaya
* İKİ DEVLET BİR MİLLET AYNI SOFRADA

REKTÖR ATTAR, ÇANKAYA KÖŞKÜ’NDE…

              * İKİ DEVLET BİR MİLLET AYNI SOFRADA

CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL, AZERBAYCAN CUMHURBAŞKANI İLHAM ALİYEV’İN ONURUNA VERECEĞİ YEMEĞE, AZERBAYCAN DOĞUMLU GİRESUN ÜNİVERSİTESİ REKÖRÜ PROF. DR. AYGÜN ATTAR’I DA DAVET EDEREK BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 9 Ekim’de yapılan seçimde Cumhurbaşkanı seçildikten sonra ilk resmi ziyaretini Türkiye’ye yapıyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün resmi davetlisi olarak 12-13 Kasım tarihleri arasında Türkiye’ye gelen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in onuruna, yarın akşam Çankaya Köşkü’nde yemek verilecek.   Cumhurbaşkanı Gül yemeğe, Azerbaycan doğumlu Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar’ı da davet etti.  
Bu davet bir ilk olması nedeniyle önem taşıyor.

ATTAR:“İKİ DEVLET BİR MİLLET ÜLKÜSÜNÜN TEMSİL VE TESCİLİ” 

Davetten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Attar, “böyle önemli bir davete icabet etmek, heyecan, mutluluk ve onur verici” dedi.

Aygün Attar, yaptığı açıklamada, “Azerbaycan’da doğmuş, büyümüş bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve bir üniversitenin Rektörü olarak; iki devlet başkanımızın aynı ortamda bulunmaktan onur duyacağım. Bu tarihi bir andır. İki devlet bir millet ülküsünün sayın devlet başkanlarımız ve şahsımla birlikte temsili ve tescilidir” dedi.

Cumhurbaşkanlığı köşkünden yapılan açıklamada, Aliyev’in 2 gün sürecek olan ziyaret vesilesiyle, Başbakan Erdoğan ve AzerbaycanCumhurbaşkanı Aliyev’in eşbaşkanlıklarında Türkiye-Azerbaycan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi (YDSK) III. Toplantısı’nın da gerçekleştirilecek. Ayrıca Cumhurbaşkanı Gül, Azerbaycan Cumhurbaşkanına Devlet Nişanı verecek.

Açıklamada, “Ziyaret sırasında gerçekleştirilecek olan görüşmeler ve YDSK III. Toplantısı, dost ve kardeş iki ülke arasındaki ilişkilerin ortak gündeminde yer alan konuların ele alınmasına imkan sağlayacak, bu vesileyle, muhtelif alanlarda ikili anlaşma ve protokoller imzalanacak, ayrıca bölgesel ve uluslararası gelişmeler konusunda istişare ve değerlendirmelerde bulunulacaktır” denildi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir