Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6976 kez okundu. | Kategori : Duyurular
Haberin Tarihi :   19 Ocak 2012 - 12:04

Selahattin Karaahmetoğlu' ndan Soru Önergesi

Büyüt
Küçült
Selahattin Karaahmetoğlu ndan Soru
Sayın Milletvekilimiz Üniversitelerde yapılan rektörlük seçimlerinin YÖK tarafından dikkate alınmadığı, artık seçimlerin usulen yapılan bir teferruettan ibaret olduğunu belirtmiş, bunların nedenlerini sayın Başbakan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına 18 Ocak 2012 tarihinde soru önergesi vermiştir.


TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

     Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından yazılı  olarak yanıtlanması için gereğini bilgilerinize arz ederim. Saygılarımla. 

     Selahattin Karaahmetoğlu

      Giresun Milletvekili 
 

  

1.Üniversitelerde yapılan rektörlük seçimleri neticesinde birinci sırayı alan ve YÖK tarafından yapılan listede yer alarak sayın Cumhurbaşkanınca atanan kaç Üniversite Rektörü vardır?

2.Üniversitelerde yapılan seçimlerin amacı, Üniversitelerin eğilimini belirlemek ise YÖK tarafından hazırlanan listelerde bu eğilimin dikkate alınmaması sizce doğru ve demokratik bir uygulama mıdır?

3. Aksi halde üniversitelerimizde yapılan rektörlük seçimleri bir teferruat olmaktan başka ne anlam taşımaktadır? YÖK’ün uygulamaları dikkate alındığında yani  mevcut durumda artık seçimlere gerek var mıdır?

4. AKP milletvekili adayı ya da aday adayı olmuş kaç profesör şu anda üniversite rektörlüğü görevini yürütmektedir?

5.Türbana Özgürlük Bildirgesi’ni imzalayan ya da destekleyen kaç akademisyen daha sonrasında rektör ya da dekan olarak atanmıştır?

6.Üniversitelerde ki seçimlerin iktidara yakın kadro ve üniversitelerin mevcut ideolojik yapısının tespiti için yapıldığı eleştirileri tarafınıza da iletilmekte midir? YÖK tarafından listelerin bu duruma göre hazırlandığı, atanan yandaş rektörlere zaman kazandırıldığı ve kendilerine ya da iktidara yakın kadroları oluşturmak ve hazırlamak için zaman kazanmak üzere yapıldığı eleştirileri sizce haksız mıdır?


 
 

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir