Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 9474 kez okundu. | Kategori : Duyurular
Haberin Tarihi :   26 Temmuz 2013 - 08:45

Süt Üretimi Destekleniyor

Büyüt
Küçült
Süt Üretimi
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün süt üretimi desteklemeleriyle ilgili yayınladığı bülten:

"2013 yılı Hayvancılığın Desteklenmesi Hakkında Uygulama Tebliği kapsamında, Bakanlığımız tarafından çiğ sütün değerlendirilmesi amacıyla geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi desteklemeler devam edecektir. Destekleme birim fiyatları Bakanlığımız tarafından dönemsel olarak belirlenmekte olup, soğutulmuş çiğ sütlere daha fazla destek verilmektedir.

İlgili tebliğ gereğince, üretmiş olduğu çiğ sütü, Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik kapsamında faaliyet gösteren süt işletme tesislerine fatura ve/veya müstahsil makbuzları karşılığında satan ve Yetiştirici/Üretici Birliğine üye olan yetiştiricilerden;

Sattıkları çiğ süte ait fatura ve/veya müstahsil makbuzlarını en geç takip eden ayın son iş gününe kadar örgütlerine, olmayan yerlerde İl/İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine teslim edeceklerdir.Yetiştirici/Üretici örgütleri ise icmale esas tablolarını ekleri ile birlikte takip eden ayın beşinci iş günü sonuna kadar USKS ’ye girilmesi için veri girişi yapacak olan Süt Üretici Birliklerine, olmayan yerlerde İl/İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine teslim edeceklerdir.

Müstahsil makbuzu ve/veya faturaların asılları veya nüshaları destekleme için esas alınır. Her ne suretle olursa olsun bunların, fotokopileri veya onaylı suretleri kesinlikle dikkate alınmayacaktır.

Müstahsil makbuzu ve/veya faturalarda süt teşvik kod numarası veya işletme onay belge numarası, süt işleme tesisinin adı, adresi, üreticinin adı ve soyadı, adresi ve teslim edilen sütün türü, miktarı (litre olarak), litre fiyatı ve tutarı ile soğutma tankı üzerinden pazarlanmış ise “soğutulmuş çiğ süt” ibaresi, süt işleme tesisi yetkilisinin imzası ve kaşesi, belgenin arka yüzünde ise süt soğutma tankı sahibi, sorumlusu veya yetkilisince onaylanmış “süt soğutma tankı kod numarası” bulunmalıdır.

Üreticilerimize duyurulur."




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir