Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 9341 kez okundu. | Kategori : Duyurular
Haberin Tarihi :   27 Ağustos 2013 - 18:51

TKDK'dan 11. Başvuru Çağrı İlanı

Büyüt
Küçült
TKDKdan 11. Başvuru Çağrı
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilmekte olan Kırsal Kalkınma (IPARD) Programı kapsamında On birinci Başvuru Çağrı İlanını yayınladı.

Kurumun konuya ilişkin yaptığı açıklama:

 

"Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Türkiye Cumhuriyeti adına Avrupa Birliği’nin Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı olan IPA’nın Kırsal Kalkınma Bileşeni kapsamında uygulanacak yatırımlara ilişkin 26 Ağustos 2013 tarihinde On birinci Başvuru İlanına çıkmış bulunmaktadır.

Program kapsamında 5.000 € ‘dan 3.000.000 €’ya kadar proje ile yapılan müracaatlarda her bir proje için % 50 ile %65 arasında değişen oranlarda hibe desteği verilecektir. Programa dâhil, Giresun’un da aralarında bulunduğu 42 ilde kullanılacak olup il bazında herhangi bir bütçe sınırlaması bulunmamaktadır.

PROGRAMIN KAYNAĞI

Faydalanıcılara uygun harcamalar karşılığında sağlanacak olan mali desteğin kaynağı, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Eş-finansmanından oluşturulan IPARD Programı Fonudur. Bu destek “Kamu Katkısı” olarak adlandırılmaktadır. Bu kamu katkısı, program çerçevesinde gerçekleşmiş yatırımlar için geri ödemesiz olarak kullandırılacaktır.

DESTEKLENECEK TEDBİRLER VE DESTEK BÜTÇESİ

Bu başvuru çağrı ilanı kapsamında desteklenecek tedbirler, alt tedbirler ve EKSEN bazında dağıtılacak toplam destek bütçesi aşağıdadır.

 

Tedbir Adı

Alt Tedbir Adı ve Bütçe Kalemleri


Toplam Destek Bütçesi


Öncelik Ekseni

Destek Oranları

(AB+TC Katkısı) (Avro)


 




Öncelik Ekseni 1

Tarımsal İşletmelerin Yeniden Yapılandırılması ve Topluluk Standartlarına Ulaştırılmasına Yönelik Yatırımlar

Süt Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım

%50-%65

401.874.818,78


Et Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım

Bütçe Kalemi-1


(Kırmızı et)


Bütçe Kalemi-2


(Kanatlı eti)


Öncelik Ekseni 1

Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanmasının Yeniden Yapılandırılması ve Topluluk Standartlarına Ulaştırılmasına Yönelik Yatırımlar

Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması

Bütçe Kalemi-1

50%


(Süt işleme tesisleri)


Bütçe Kalemi-2


(Süt toplayan üretici örgütleri)


Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması

Bütçe Kalemi-1


(Kırmızı et işleme ve pazarlama


Bütçe Kalemi-2


(Kanatlı eti işleme ve pazarlama)


 


Meyve ve Sebzelerin İşlenmesi ve Pazarlanması


Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması


Öncelik Ekseni 3

Kırsal Ekonomik Faaliyetlerin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi

Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi

50%



Yerel Ürünlerin ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi

110.838.519,34


Kırsal Turizm



Kültür Balıkçılığının Geliştirilmesi



TOPLAM


512.713.338,12



 

BAŞVURU TARİHLERİ

 

Başvurular30.09.2013 tarihi saat 09.00’dan itibaren, Giresun İl Koordinatörlüğü’nde kabul edilmeye başlanacak olup, başvuruların son teslim tarihi 31.10.2013, saat 21.00’dir. Bu çağrı için son teslim tarihinden sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

 

YATIRIM SÜRELERİ

 

On birinci Başvuru Çağrı İlanı kapsamında hazırlanacak başvurularda yatırım süreleri 2 taksiti geçmeyecek şekilde aşağıdaki gibi planlanmalıdır. Taksitlendirmenin nasıl yapılacağı ile ilgili bilgiler Başvuru Çağrı Rehberlerinde yer almaktadır.

 

Başvuru tek taksit olarak planlanmış ise; yatırım süresi ve Ödeme Talebi Paketinin hazırlanıp İl Koordinatörlüğüne sunulması toplamda 8 (sekiz) ayı geçmemelidir.

Başvuru iki taksit olarak planlanmış ise; birinci taksitin yatırım süresi ve Ödeme Talebi Paketinin hazırlanıp İl Koordinatörlüğüne sunulması 6 (altı) ay içerisinde olmalıdır.

 

TRAKTÖR DESTEĞİ İLE İLGİLİ BİLGİ

 

Yatırımları kapsamında traktör alımları için hibe desteği talebinde bulunacak başvuru sahiplerimizin bütün tekliflerini traktör bayileri veya yetkili satıcılardan almaları gerekmektedir. Traktör alımları ile ilgili olarak tekliflerin toplanması ve ödeme talep işlemlerinde dikkat edilecek hususlara ilişkin Kurumumuz internet adresinde (www.tkdk.gov.tr) yayınlanan duyurular ve uyarılar dikkate alınmalıdır.

 

BAŞVURULAR İLE İLGİLİ BİLGİLER

 

IPARD Programının güncel hali, Bakanlığımız(www.tarim.gov.tr) ve Kurumumuz internet adreslerinden (www.tkdk.gov.tr)temin edilmelidir.

 

Başvurular hakkında detaylı bilgiler ve başvuru kurallarının yer aldığı Başvuru Çağrı Rehberleri (versiyon 3.2) Kurumumuzun resmi internet adresinden (www.tkdk.gov.tr)temin edilmelidir.

 

Ayrıca, bu başvuru çağrı döneminde Kurumumuz tarafından yapılacak ilave duyuru ve bilgilendirmeler de bu çağrı ilanı kapsamında dikkate alınmalı ve söz konusu duyuru ve bilgilendirmeler, kurumumuzun resmi internet adresinden (www.tkdk.gov.tr) takip edilmelidir."




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir