Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 10293 kez okundu. | Kategori : Duyurular
Haberin Tarihi :   16 Ağustos 2013 - 12:34

Yeni Eğitim Öğretim Kayıtları

Büyüt
Küçült
Yeni Eğitim Öğretim
14.08.2013 tarih ve 28735 sayılı Resmi Gazete´de yayımlanan yönetmelikte yapılan değişiklik sonucu, 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılında 66, 67, 68 aylık (2008 Yılı Ocak-Şubat-Mart doğumlular) çocuklar 1. sınıfa kaydedilecek.Ancak velisinin yazılı talebi doğrultusunda, rapor istenmeksizin kayıtları 1 yıl ertelenebilecek veya okul öncesi eğitime yönlendirilebilecek.

Bu değişiklikle okullara kayıt yaşı ile ilgili olarak hiçbir politika değişikliğine gidilmesi söz konusu değildir. Ancak bu yaş grubundaki çocukların velilerinden gelen yoğun talepler dikkate alınarak, ilgili yönetmelik maddesinde düzenlemeye gidilmiştir. Düzenleme sonrası 69, 70, 71 aylık (2007 Yılı Ekim-Kasım-Aralık doğumlular) olup, 1. sınıfa kaydedilen çocuklardan okula hazır olmayanların kayıtları, alınacak sağlık raporu doğrultusunda 1 yıl ertelenebilecek veya okul öncesi eğitime yönlendirilebilecektir.

2013-2014 Eğitim Öğretim Yılında  Ortaöğretime Yerleştirme Sistemi çerçevesinde genel başarı sıraları ve yüzdelik dilimlerini gösterir şekilde açıklanan OYP(Ortaöğretim Başarı Puanı) göre gerçekleştirilmiştir. Yerleştirme sonuçları 06 Ağustos 2013 tarihi itibariyle www.meb.gov.tr adresinde yayınlanmaya başlanmıştır. Öğrenciler TC Kimlik numarası ve doğum tarihiyle sonuç bilgilerini bu adresten öğrenebilirler.

Tercihlerinden birini asıl olarak kazanan öğrenci, 12–16 Ağustos 2013 tarihleri arasında saat 17:00´ye kadar asıl olarak yerleştirildiği okula giderek kaydını yaptırabilecektir.

Asıl listeden kayıt hakkı kazanan öğrenciler 12–16 Ağustos 2013 tarihleri arasında saat 17:00´ye kadar kayıt yaptırmamaları durumda bu haklarını kaybedeceklerdir.

Yerleştirme sonuçlarına göre tercihlerinden birini asıl olarak kazanan öğrencilerin kayıt dönemi sona erdikten sonra, 16 Ağustos 2013 saat 19:00´dan itibaren boş kalan kontenjanlara yedek listeden yedeklik sırası dikkate alınarak kayıt hakkı kazanan öğrenciler ilan edilecektir. Her okulun boş kontenjan sayısı kadar öğrenciye, daha önce açıklanan yedek sırası dikkate alınarak kayıt hakkı verilecektir.

 Her öğrenci kayıt hakkı kazandığı okula, kayıt hakkı kazandığı gün hariç 3 iş günü içerisinde saat 17:00´ye kadar kayıt yaptırmak zorundadır. Kayıt yaptırmadığı taktirde, boş kalan kontenjanlara sistem tarafından yedek listede yer alan sıradaki öğrenciye kayıt hakkı verileceğinden bu haklarını kaybedeceklerdir.

 Yedek kayıt döneminde, boşalan kontenjanlar için yedek listede yer alan sıradaki öğrenciye kayıt hakkı verilmesi işlemi, 26 Ağustos 2013 saat 17:00´ye kadar sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır. 19–26 Ağustos 2013 tarihleri arasındaki yedek kayıt dönemi içerisinde yedek listeden kayıt hakkı kazanan sıradaki öğrencilerin ilanı her gün saat 19:00 da açıklanacaktır.

26 Ağustos 2013 saat 19:00 itibariyle kayıt hakkı kazanan adayların kayıtları ise 29 Ağustos 2013 saat 17:00´ye kadar devem edecektir.

Sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarının "çok programlı liselerin (ÇPL) bünyesindeki genel liselerin, imam hatip liselerinin ve meslek liselerinin" 9. sınıflarına yeni öğrenci kayıtları, 12-29 Ağustos 2013 tarihleri arasında e-kayıt sistemi ile elektronik ortamda yapılacaktır. Sınavsız öğrenci alan çok programlı liselerin bünyesindeki genel liselere, imam hatip liselerine ve meslek liselerine kayıt yaptırmak isteyenler bölge sınırlaması olmaksızın 10 (on) adet okul tercihi yapabilecektir. Öğrenciler hem imam hatip liselerine hem meslek liselerine hem de ÇPL bünyesindeki genel liselere kayıt yaptıramazlar.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir