Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8153 kez okundu. | Kategori : Duyurular
Haberin Tarihi :   30 Aralık 2011 - 19:09

Yılbaşı Süresince Alınacak Güvenlik Tedbirleri

Büyüt
Küçült
Yılbaşı Süresince Alınacak Güvenlik
Giresun Emniyet Müdürlüğü olarak yılbaşı nedeniyle şehirlerarası ve şehir içi yollarda trafiğin yoğunlaşacağı dikkate alınarak, trafik kazalarının meydana gelmesini önlemek ve vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde bir yılbaşı geçirmesini temin etmek amacıyla Asayiş ve Trafik yönünden her türlü önlemler alınmıştır.

  Yılbaşı Süresince Alınacak Güvenlik Tedbirleri      Giresun Emniyet Müdürlüğü olarak yılbaşı nedeniyle şehirlerarası  ve şehir içi yollarda trafiğin yoğunlaşacağı dikkate alınarak, trafik kazalarının meydana gelmesini önlemek ve vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde bir yılbaşı geçirmesini temin etmek amacıyla  Asayiş ve Trafik yönünden her türlü önlemler alınmıştır.

          Asayiş yönünden; yılbaşı öncesi vatandaşlarımızın yoğun olarak bulundukları alışveriş yerleri ve çevrelerinde gerekli güvenlik tedbirleri alınarak muhtemel dolandırıcılık, kapkaç ve yankesicilik olaylarına engel olmak amacı ile yaya ve motorize devriyeler çoğaltılmıştır.

            Alışveriş yerleri ve çevrelerinde, umuma açık yerler ile araç ve yaya yoğunluğu olan cadde ve sokaklarda,  muhtemel hırsızlık, dolandırıcılık, kapkaç ve yankesicilik gibi olaylara karşı mevcut önlemlere ek olarak, resmi ve sivil ekipler takviye edilerek, halkın yoğun olduğu yerlere yaya devriyeler görevlendirilip, değişik yerlerde, farklı noktalarda her an göreve sevk edilmek üzere hazır kuvvet bekletilecektir. Gelişen olaylara en hızlı bir şekilde oluşturulan güven timleri vasıtasıyla anında müdahale edilecektir.

       Yılbaşı gecesi umuma açık eğlence yerlerinde düzenlenecek olan eğlencelerin amacını aşması halinde gerekli yasal işlem yapılacak, ayrıca çevreyi rahatsız eden kişilere 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu çerçevesinde idari para cezası uygulanarak vatandaşlarımızın huzurunu bozucu hiçbir olaya müsaade edilmeyecektir.

     Trafik yönünden; ilimizden geçen Devlet Karayolunda ve şehir içi yollarda trafik akımının yoğunlaşacağı dikkate alınarak, vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde seyahat edebilmelerini sağlamak amacıyla trafik ekiplerine büro görevlilerinden takviye yapılarak denetimler sürdürülecektir. 

     Trafik kazalarının başlıca nedenleri arasında yer alan aşırı hız ve alkol denetimlerine ağırlık verilecek, denetimlerde belirlenen limitin üzerinde alkol aldığı tespit edilen sürücüler hakkında gerekli yasal işlemler yapılacaktır.

     Yılbaşı gecesi vatandaşlarımızın trafikle ilgili ihbar ve müracaatları anında titizlikle değerlendirilecektir.

     Yüksek seste müzik çalarak çevreyi rahatsız eden sürücüler hakkında K.Y.T.K.’nun ilgili maddesine göre cezai işlem uygulanacaktır.

      Yılbaşı gecesi özellikle silah atma ve alkollü araç kullanma olayları ile ilgili denetimler sıkılaştırılacaktır. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenlikleri açısında herhangi bir sorunla karşılaşmamaları için alkol alan vatandaşların alkollü araç kullanmamaları ve ikametlerine alkol almayan sürücülerle gitmeleri önemli olmakla beraber eğlence mekânlarının sorumlu işleticilerinde yılbaşı gecesi işyerlerinde alkol alan müşterilerin ikametlerine ulaşımını sağlamak amacıyla kendi imkanları doğrultusunda servis aracı tahsis yapmaları veya taksi durakları ile irtibat kurarak vatandaşların ikametlerine ulaşımlarının sağlanması can ve mal güvenliği için önem arz etmektedir.

      Almış olduğumuz bu önlemlerin yanı sıra, vatandaşlarımızın karşılaştıkları  her türlü sorunlarını, dilek şikayet ve yardım taleplerini iletebilecekleri telefon numaraları aşağıya çıkarılmıştır.

POLİS  İMDAT    : 155

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ  (Santral) :            0454 216 40 90 

POLİS MERKEZİ  AMİRLİĞİ  : 0454 216 18 26

                                      GİRESUN EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir