Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7501 kez okundu. | Kategori : Duyurular
Haberin Tarihi :   21 Temmuz 2012 - 14:13

Yurt Sorununa Neşter Vuruluyor

Büyüt
Küçült
Yurt Sorununa Neşter
İlimizde yükseköğrenim öğrencilerinin yurt sorununun çözümü için Valiliğimizce hummalı bir çalışma yürütülüyor.

Yurt Sorununa Neşter Vuruluyor
         İlimizde yükseköğrenim öğrencilerinin yurt sorununun çözümü için Valiliğimizce hummalı bir çalışma yürütülüyor.            Geçtiğimiz eğitim öğretim yılı başında barınma sorunundan dolayı 1950 öğrencinin okul kaydını dondurduğu bilgisini alan Vali Dursun Ali Şahin, sorunun çözümü için çok yönlü bir çalışma başlattı.            Bu çalışmalar sonucunda Tirebolu ilçesinde 200 kişilik öğrenci yurdu yapımı devam ediyor. Görele ilçesinde ise 300 kişilik öğrenci yurdu yapımında ihale aşamasına gelindi.            Yurtlarla ilgili diğer çalışmalar ise şöyle:            Merkez İlçede önceki Rektör döneminde üniversite arazisinden 10 dönümlük yerin yine buna ilave olarak Valiliğimizin girişimiyle temin edilen 10 dönümlük bir alana 500’er kişilik 2 yurt yapılması. Ayrıca Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünce kamulaştırılması düşünülen 30 dönümlük bir arazi üzerine 1000 kişilik öğrenci yurdu yapılması,            Piraziz ilçesinde Valiliğimizce Belediyenin yönlendirilmesi sonucu temin edilen 9,5 dönümlük arazi üzerine 500 kişilik öğrenci yurdu yapılması,            Bulancak ilçesinde Valiliğimizce bir işadamının yönlendirilmesi sonucu 500 kişilik öğrenci yurdu yapılması,            Alucra ilçesinde üniversitenin 10 dönümlük yer tahsisi sonucu 300 kişilik yurt yapılması çalışmaları devam etmektedir.            Bu yurtlar yapıldığında sadece yeni yurtlarda yaklaşık 4000 öğrenci kalabilecek. Böylece önceki yıllarda yaşanan sıkıntılar giderilmiş olacak.            Projeler 11. Ayda Kalkınma Bakanlığınca onaylanmasının ardından 2013 yılında inşaatlarının yapımına başlanılacak.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir