İç Sularda Avlanma Yasağı Başlıyor
Su ürünleri kaynaklarımızdan ekonomik olarak yararlanmak, üretimi artırmak ve stoklarımızı korumak için, 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu ve bu kanuna dayanılarak düzenlenen 4/1 numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ'e göre;
Giresun İlimiz sınırları içerisinde kalan iç sularda 1 Nisan-30 Haziran 2017 tarihleri arasında Sazan ve Yayın balıklarının avcılığı yasaktır.Yasak boyunca ticari su ürünleri avcılığının yapılmaması gerektiği yine ilgili tebliğ gereği kiracı kooperatif üyelerinin balıkçı teknelerini karaya çekerek istihsal sahasından uzaklaştırılmaları zorunludur. Teknelerin karaya çekilme durumunun aksini uygulayan balıkçılar hakkında idari para cezası uygulanacaktır.
Söz konusu av yasakları, bilimsel, çevresel, ekonomik ve sosyal hususlar göz önüne alınarak iç su kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir avcılığın sağlanması, iç su balıklarının genel üreme dönemleri dikkate alınarak düzenlenmektedir. Vatandaşlarımızın gerekli hassasiyeti göstererek ilgili yasaklara uymaları, uymayanları ise Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlükleri, Jandarma (156) ve Polis (155) teşkilatlarına bildirmeleri önem arz etmektedir.
Belirtilen yasak zamanda amatör balık avcıları için de 4/2 numaralı tebliğ gereği zaman yasakları uygulanmaktadır.
Benzer Haberler
Duyurular Haberleri
Tümüİstanbul İli Avrupa Yakasına Kurbanlık Hayvan Sevki
TÜGVA Bulancak’tan “Bir Mesaj Bir Çizim” Resim Yarışması
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Bulancak İlçe Temsilciliği, “Bir Duruş Mesaj” projesi kapsamında...
DENETİM İSTASYONUNA UĞRAMA YÜKÜMLÜLÜĞÜ
Personele Biyosidal Uygulama Eğitimi Verildi
Kahverengi Kokarca Kışlak Mücadelesinde Görev Alacak Personele Biyosidal Uygulama Eğitimi Verildi
Bireysel Sulama sistemleri %50 Hibe Desteği Başvuruları...
Hak Ediş İcmalleri Askıya Çıktı!
2024 Üretim Yılı Mazot ve Gübre Bazlı Gelir Desteği Hak Ediş İcmalleri Askıya Çıktı!





