BORSA
BIST 100 13.938,48 %1,42
Altın 6.277,08 ₺/gr %0,31
Bitcoin $63.506 %0,34
Dolar 46,29 ₺ %0,15
Euro 53,60 ₺ %0,16
Sterlin 62,15 ₺ %0,10
Gümüş 101,24 ₺/gr %1,17
Ethereum $1.663,12 %0,03
İsviçre Frangı 58,08 ₺ %0,12
Kanada Doları 33,08 ₺ %0,03
Avustralya Doları 32,61 ₺ %0,10
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,33 ₺ %0,28
BAE Dirhemi 12,60 ₺ %0,14
Rus Rublesi 0,64 ₺ %0,18
Çin Yuanı 6,84 ₺ %0,14
GİRESUN 20°C 6.277,08 ₺/gr 46,29 ₺ 53,60 ₺
Anasayfa Duyurular İstanbul İli Avrupa Yakasına Kurbanlık Hayvan Sevki
kahraman

İstanbul İli Avrupa Yakasına Kurbanlık Hayvan Sevki

Anadolu'dan Trakya'ya geçici kurban satış ve kesim yerlerine yapılacak sevkler, sadece İstanbul ili Avrupa yakasında bulunan geçici kurban satış ve kesim yerlerine yapılır. Kurban satış yerlerine …

· 3 dk okuma · kahraman · 1.1K okunma
İstanbul İli Avrupa Yakasına Kurbanlık Hayvan Sevki

Anadolu'dan Trakya'ya geçici kurban satış ve kesim yerlerine yapılacak sevkler, sadece İstanbul ili Avrupa yakasında bulunan geçici kurban satış ve kesim yerlerine yapılır.

Kurban satış yerlerine büyükbaş ve küçükbaş hayvan girişleri Kurban Bayramından 15 gün önce başlar ve Kurban Bayramı sonuna kadar devam eder. Geçici kurban satış ve kesim yerlerine yapılacak hayvan sevkleri için serolojik testler yapılmak üzere serum numuneleri alınır. Serolojik testlerden negatif çıkan hayvanların hareketine izin verilir.

İstanbul ili Avrupa yakasına kurbanlık olarak sevk edilecek hayvanlar, doğumlarından itibaren işletme değiştirmemiş olmalı ya da numune alındığı tarihte en az 3 aydır bulundukları işletmede barındırılıyor olmalıdır.

İstanbul ili Avrupa yakasına "Geçici Kurbanlık Hayvan Satış ve Kesim Yerleri"ne kurbanlık hayvan sevk edecek olan aday çiftlikler, 25.02.2026 tarihine kadar; Giresun merkezde Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğüne, ilçelerde ise İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine dilekçe ile ön kayıt yaptıracaktır.

Aday çiftliklerin konumları dahil hayvan sayıları, İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimiz tarafından 25.02.2026 tarihine kadar belirlenecek ve çiftliklerin, 2025/09 no’lu Genelge kapsamında izolasyon kurallarına uygunluğu imza altına alınacaktır.

Ayrıca kurbanlık küçükbaş hayvan sevklerinde 2021/04 no’lu Genelge hükümlerine de riayet edilecektir.

İşletmelere besilik hayvan son kabul tarihi olan 25 Şubat 2026 tarihi itibarı ile işletmenin 10 km yarıçapı çevresinde şap hastalığı olması durumunda işletmeye besilik hayvan alınsa dahi İstanbul iline hayvan sevkleri yapılamayacaktır.

Uygun görülen işletmelerin 10 km yarıçaplı alanlarda kurbanlık sevk süresince klinik sağlık taramaları İl/İlçe Müdürlüklerimizce düzenli olarak yapılacak ve olumsuzluklar raporlanacaktır.

2025-09 no’lu Genelge hükümlerini taşıyan büyükbaş ve küçükbaş hayvanların karantina işlemleri, 02.04.2026 tarihinden itibaren başlatılacaktır. 30 günlük karantina sonunda alınan kan serumları, 02.05.2026 tarihinden itibaren Şap Enstitüsü Müdürlüğüne gönderilecektir.

Şap Enstitüsü Müdürlüğünce verilen kan serum raporları, karantina tedbirleri bozulmadığı sürece 15 gün geçerlidir.

İstanbul ili kurbanlık satış ve kesim yerleri, Kurban Bayramından 15 gün önce açılacağından 12.05.2026 tarihinden itibaren hayvanların sevklerine izin verilecektir.

Yetiştiricilerimize ilanen duyurulur.

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

 



Duyurular Haberleri

Tümü

TÜGVA Bulancak’tan “Bir Mesaj Bir Çizim” Resim Yarışması

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Bulancak İlçe Temsilciliği, “Bir Duruş Mesaj” projesi kapsamında...

7 ay önce

DENETİM İSTASYONUNA UĞRAMA YÜKÜMLÜLÜĞÜ

Normal 0 21 false false false TR CANLI HAYVAN NAKİLLERİNDE VETERİNER YOL KONTROL VE DENETİM...

1 yıl önce

Personele Biyosidal Uygulama Eğitimi Verildi

Kahverengi Kokarca Kışlak Mücadelesinde Görev Alacak Personele Biyosidal Uygulama Eğitimi Verildi

1 yıl önce

Bireysel Sulama sistemleri %50 Hibe Desteği Başvuruları...

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında, Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Hakkında...

1 yıl önce

Hak Ediş İcmalleri Askıya Çıktı!

2024 Üretim Yılı Mazot ve Gübre Bazlı Gelir Desteği Hak Ediş İcmalleri Askıya Çıktı!

1 yıl önce

Üreticilere Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi (EKÜY)...

Tarım ve Orman Bakanlığımızın “Tarladan Sofraya Güvenilir Gıda" hedefi doğrultusunda...

1 yıl önce

Giresun’da İlk 6 Ayda 269 Bin 614 Muhtelif Hayvan Aşılandı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ülke genelinde uygulamayan konulan “2024 yılı...

1 yıl önce

Kurbanlık Hayvan Nakillerinde Uyulması Gereken Kurallar

Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle ilimizde ve diğer illerde hayvan sevklerinde önemli...

2 yıl önce

14. Uluslararası Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması

Bakanlığımız Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından tarımın, ormanın, toprağın ve suyun...

2 yıl önce

Fındık Üreticilerimizin Dikkatine!

İlimizde Kahverengi Kokarca zararlısı fındık bahçelerinde görülmeye başlanmış olup, üreticilerin...

2 yıl önce

GİRESUN İLİNDE KAHVERENGİ KOKARCA ZARARLISIYLA MÜCADELE...

Giresun İlinde Kahverengi Kokarca (Halyomorpha halys) zararlısına karşı yürütülen...

2 yıl önce

Şap Aşılama Kampanyası Başladı

Ülkemizde önceki yıllarda yürütülen hayvan hastalıkları ile...

2 yıl önce