KARAAHMETOĞLU''Kanser hastası çalışanına SGK'nın yaptığı haksızlık''
Selahattin KARAAHMETOĞLU Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanına SGK Personeli iken ölümcül bir hastalıkla mücadele eden ve roporlu olduğunun bilinmesine rağmen hastalığının en ileri safhasında İzmir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne görevlendirme yazısı ile kurumunca cezalandırılan yurttaşımızın uğradığı haksızlığı sordu
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıdaki sorularımın anayasa ve meclis içtüzüğü gereğince Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk ÇELİK tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim.
Selahattin KARAAHMETOĞLU
Giresun Milletvekili
Sosyal Güvenlik Kurumu İnşaat ve Emlak Daire Başkanlığında memur olarak görev yapan Sakin Çetin isimli vatandaşımız 2010 yılında başlayan rahatsızlığı nedeniyle önce Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde, sonrasında ise Sağlık Bakanlığı Ankara Onkoloji ve Araştırma Hastanesi’nde Metastatik Nazofarenks Karsinom tanısı ile tedavi görmüştür. 2011 yılı süresince sağlık kurulu raporları ile üç sefer 90’ar günlük istirahatler almıştır. Son olarak 05.03.2012 tarihinde sağlık kurulu oy birliği ile 90 günlük rapor kullanan Sakin Çetin 26.04.2012 tarihinde hastalığının ilerlemesi sonucu hayatını kaybetmiştir. Rahatsızlığının en ileri döneminde, ölümünden bir ay kadar önce, 23.03.2012 tarih 5767258 sayılı kurumundan gelen yazı ile İzmir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü emrine görevlendirildiğini öğrenmiştir. Kendisi ve ailesinin psikolojik ve moral desteğe en çok ihtiyaç duyduğu dönemde, yıllarca hizmet ettiği kurum tarafından, devlet tarafından ayrıca cezalandırılan Sakin Çetin bu gelişmeden bir ay kadar sonra hayatını yitirmiştir.
- Ölümcül hastalığa yakalanan yurttaşımızın tedavisi süresince Sosyal Güvenlik Kurumu adına hiçbir yetkili tarafından ziyaret edilmemesi, tedavisi devam ederken başka bir ile görevlendirilmesi, hatta ölümünden sonra ailesine başsağlığı dileğinin bile çok görülmesi sizce de bir insan hakları ihlali ve insanlık ayıbı mıdır?
- Kullandığı raporlar Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına iletilen Sakin Çetin’in hastalığının en ileri safhasında başka bir ile tayinini çıkaran zihniyet, 2002 yılından bu yana kamu yönetiminde uygulamaya sokulan politik, ideolojik kin ve öfke anlayışın bir sonucu değil midir? Değilse Sosyal Güvenlik Kurumu hangi gerekçe ile ölümcül bir hastalıkla mücadele eden çalışanını tedavi gördüğü bir ilden başka bir ile sürgün etmeyi uygun görmüştür?
- Sakin Çetin’i başka bir ile görevlendiren kişilerin, onun hastalığı ile psikolojik olarak mücadele etme imkanını gasp ettiğini ve ölümünü hızlandırdığını düşünüyor musunuz? Bu kişiler hakkında herhangi bir işlem yapmayı düşünüyor musunuz?
- Yurttaşımızın ailesinden gerek Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, gerek Bakanlığınız adına özür dilemeyi düşünür müsünüz?
Benzer Haberler
Harika Şair ile İzmir ve 2012 Şebinkale Şiir Şenlikleri..
Bir tarafta 7 gün 7 Gece Şebinkale Şiir Şenlikleri yapılırken diğer tarafta Giresun ve İlçeleri...
Şüsiyad Başkanı,''OKU YAR '' dedi..
Kütüphanecilik ve Kütüphaneciler Haftası için mesaj yayınlayan Şahaeserler Üreten İletişimciler...
Okullar Kapanırken../ Hikmet OKUYAR
Bir eğitim ve öğretim yılının sonunda; Türkiye Sevdası ile yaptığımız tanıtım turizm kültür sanat...
Gundem Haberleri
TümüTİRDEF' den Basın Açıklaması
Tirebolu Dernekler federasyonundan son günlerdeki Maden hakkında açıklama geldi. Tirdef Genel...
Bedriye ve Ziya Sevim’in Mutlu Günü
Ekonomi yazarı Ziya Sevim ile Öğretim Görevlisi Bedriye Güneş, Merinos Nikah Dairesi’nde...
Anıtkabir’de PKU ve Yenidoğan Tarama Programına Dikkat...
PKU Aile Derneği’nden 20. Yılında Anlamlı Ziyaret: Anıtkabir’de PKU ve Yenidoğan Tarama...
TÜGVA Bulancak'tan Kızılay’a Destek
TÜGVA Bulancak İlçe Temsilcisi Ubeydullah Göktekin ve ekibi, Ramazan ayı dolayısıyla Kızılay’ın...
BAŞKAN KÖSE’DEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI
Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü...
12. Tirebolu Kültür ve Sanat Festivali
TİRDEF - Tirebolu Dernekler Federasyonu tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Tirebolu...
Duygusal zekâ iletişimde başarıyı artırıyor
Kişilerin duygusal zekâlarını etkin olarak kullanabilmeleri için, duygularını beden dili ve ses...
54 Şehirden Biri de Giresun
Türkiye’de son yıllarda havalimanı sayısı oldukça arttı. 2000’li yılların başına kadar sadece...
Küçük yaşta büyük farkındalık İklim değişikliği
İklim değişikliği, bütün dünyayı benzeri görülmemiş bir hızla olumsuz etkilemektedir.
FERRERO, YENİ DÖNEM HEDEFLERİNİ AÇIKLADI
FERRERO, SÜRDÜRÜLEBİLİR FINDIK İÇİN KAYDETTİĞİ GÜÇLÜ İLERLEMEYİ VE YENİ DÖNEM HEDEFLERİNİ AÇIKLADI
Muhtar Maaşları Ne İşe Yarıyor?
Giresun’un köy ve yayla yollarının durumu içler acısı olarak ortada dururken,...
Milli Mücadele Kahramanı Kurdoğlu Hacı Hafız Anılacak
Milli Mücadele Kahramanı Kurdoğlu Hacı Hafız Mustafa Zeki Efendi, 24 Mayıs Cuma günü, saat...





