BORSA
BIST 100 14.200,20 %3,62
Altın 6.624,62 ₺/gr %0,08
Bitcoin $67.136 %6,07
Dolar 45,92 ₺ %0,02
Euro 53,45 ₺ %0,03
Sterlin 61,90 ₺ %0,12
Gümüş 111,00 ₺/gr %0,44
Ethereum $1.907,85 %4,70
İsviçre Frangı 58,35 ₺ %0,02
Kanada Doları 33,19 ₺ %0,06
Avustralya Doları 32,98 ₺ %0,31
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,23 ₺ %0,03
BAE Dirhemi 12,50 ₺ %0,01
Rus Rublesi 0,63 ₺ %1,39
Çin Yuanı 6,79 ₺ %0,04
GİRESUN 15°C 6.624,62 ₺/gr 45,92 ₺ 53,45 ₺
Anasayfa Duyurular Yıl sonu Baloları Amacını Aşıyor

Yıl sonu Baloları Amacını Aşıyor

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Giresun Şube Başkanı Recep Yağcı okullarda düzenlenen mezuniyet programlarının ve eğlenceli toplantıların amacından saptırıldığını ve bu toplantılarda ahlaki kuralların hiçe sayıldığını söyledi.

· 3 dk okuma
Yıl sonu Baloları Amacını Aşıyor
Yıl sonu Baloları Amacını Aşıyor

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Giresun Şube Başkanı Recep Yağcı okullarda düzenlenen mezuniyet programlarının ve eğlenceli toplantıların amacından saptırıldığını ve bu toplantılarda ahlaki kuralların hiçe sayıldığını söyledi. Öğ-der başkanı YAĞCI "Okulların yıl sonu baloları amacını aşıyor." dedi.


Okulların tatil olmasına az bir zaman kala okullar balo düzenleme ve yıl sonu şenlikleri yapma yarışına girdi. Özellikle şenlik adı altında yapılan balo programlarında ilköğretim düzeyindeki öğrencilere alkol servisinin de yapılması eğitim kurumlarımızdaki kokuşmuşluğun boyutunu ortaya koymakta ve halkın tepkisini çekmektedir.


ÖĞ-DER Başkanı Yağcı, okullarda düzenlenen yılsonu programlarının amacından saptırıldığını, etkinliklerin balolara dönüştürülerek genel toplum ahlakına aykırı kutlamalar yapıldığını ifade etti.
Okul yönetimlerine ve ailelere seslenen Yağcı, bu programların denetlenmesini, gençlerin yalnız başlarına bu etkinliklere gönderilmemesini ve okul yönetimlerinin daha dikkatli davranmasını istedi.


2058 Sayılı Genelgeye Aykırı Hareket Ediliyor


Öğ-der şube başkanı YAĞCI, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan 2058 sayılı genelgede yer alan yazıya dayandırılarak bu etkinliklerin yapıldığını, fakat yapılan etkinliklerin amacını aştığını dile getirdi. Bakanlığın genelgesinde “anne-babaların, öğretmenlerin, toplumun önde gelenlerinin” yılsonu programlarına katılmasının istendiğini hatırlatan ÖĞ-DER başkanı Recep Yağcı, "Maalesef bu programlara gençlerimiz tek başlarına katılarak, ahlak, kültür ve geleneklerimize aykırı davranışlar sergilenebilmektedir. Taciz, tecavüz, alkol, uyuşturucu, cinayet ve insan öldürmelerin yaygınlaştığı ve ilköğretim düzeyine indiği günümüzde bu konularda başta yetkililere, öğretmen ve velilerimize büyük görevler düşmektedir. Okul idaresi ve öğretmenler bu programları ya aslına uygun, kültür ve geleneklerimize ters düşmeyecek şekilde düzenlemeli veya bu programları hiç yapmamalıdırlar." dedi.


"Velilere  ve İdarecilere Büyük Sorumluluk Düşüyor"

 

Bu konuda velilere büyük sorumluluk düştüğüne dikkat çeken Yağcı "Çocuğu okula gönderip arkasından bakmamak ona yapılan bir iyilik değil aksine kötülüktür. Aileler çocuklarını tek başına bu programlara göndermemeli ve programların içeriği hakkında okul idarelerinden bilgi alıp içeriği uygun olmayan bu etkinliklere katılmamalıdırlar." uyarısı yaptı. Bu tür uygulamaları toplum açısından büyük bir facia olarak değerlendiren ÖĞ-DER Başkanı Recep Yağcı, çocukların tek başına balo adı altında düzenlenen programlara gönderilmesi ve burada ahlak dışı yapılan hareketlere maruz kalmasını toplumun temeline dinamit koymak olarak değerlendirdi.




Duyurular Haberleri

Tümü

İstanbul İli Avrupa Yakasına Kurbanlık Hayvan Sevki

Anadolu'dan Trakya'ya geçici kurban satış ve kesim yerlerine yapılacak sevkler, sadece İstanbul...

3 ay önce

TÜGVA Bulancak’tan “Bir Mesaj Bir Çizim” Resim Yarışması

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Bulancak İlçe Temsilciliği, “Bir Duruş Mesaj” projesi kapsamında...

7 ay önce

DENETİM İSTASYONUNA UĞRAMA YÜKÜMLÜLÜĞÜ

Normal 0 21 false false false TR CANLI HAYVAN NAKİLLERİNDE VETERİNER YOL KONTROL VE DENETİM...

1 yıl önce

Personele Biyosidal Uygulama Eğitimi Verildi

Kahverengi Kokarca Kışlak Mücadelesinde Görev Alacak Personele Biyosidal Uygulama Eğitimi Verildi

1 yıl önce

Bireysel Sulama sistemleri %50 Hibe Desteği Başvuruları...

Normal 0 21 false false false TR X-NONE X-NONE Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında, Bireysel...

1 yıl önce

Hak Ediş İcmalleri Askıya Çıktı!

2024 Üretim Yılı Mazot ve Gübre Bazlı Gelir Desteği Hak Ediş İcmalleri Askıya Çıktı!

1 yıl önce

Üreticilere Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi (EKÜY)...

Normal 0 21 false false false TR X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable...

1 yıl önce

Giresun’da İlk 6 Ayda 269 Bin 614 Muhtelif Hayvan Aşılandı

Normal 0 21 false false false TR X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable...

1 yıl önce

Kurbanlık Hayvan Nakillerinde Uyulması Gereken Kurallar

Normal 0 21 false false false TR X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable...

2 yıl önce

14. Uluslararası Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması

Bakanlığımız Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından tarımın, ormanın, toprağın ve suyun...

2 yıl önce

Fındık Üreticilerimizin Dikkatine!

İlimizde Kahverengi Kokarca zararlısı fındık bahçelerinde görülmeye başlanmış olup, üreticilerin...

2 yıl önce

GİRESUN İLİNDE KAHVERENGİ KOKARCA ZARARLISIYLA MÜCADELE...

Normal 0 21 false false false TR X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable...

2 yıl önce