Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 12938 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   17 Aralık 2016 - 10:17

1. Uluslararası Demokrasi Sempozyumu

Büyüt
Küçült
1. Uluslararası Demokrasi

Üniversitemizin İktisadi  ve İdari Bilimler Fakültesi ile Karadeniz Stratejik Araştırmalar Merkezinin (KARASAM) ortaklaşa düzenledikleri ana teması 'Darbeler ve Tepkiler' olan "1. Uluslararası Demokrasi Sempozyumu", Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda açılış oturumu ile başladı.   

Sempozyum Koordinatörü Prof. Dr. Betül KARAGÖZ YERDELEN’in açılış konuşmasıyla başlayan sempozyumun ilk oturumunda sırasıyla Giresun Üniversitesi Rektörü ve Sempozyum Onursal Başkanı Prof. Dr. Cevdet COŞKUN ile Giresun Valisi Hasan KARAHAN birer konuşma yaptılar.

Sempozyumun onursal başkanlığını yürüten Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet COŞKUN, bu yıl ilki gerçekleştirilen sempozyuma katılan herkese teşekkür ederek konuşmasına başladı.

 İnançları veya fikirleri ne olursa olsun tüm vatandaşlarına eşit davranan; bireysel, siyasi ve kültürel farklılıkları zenginlik olarak gören bir devlet anlayışına hâkim olan ülkemiz, maalesef 15 Temmuz 2016 gecesinde terörist bir darbe girişimiyle karşı karşıya kalmıştır. Yıllarca insanımızın güven ve iyilik duygularını istismar ederek büyüyen, Hoca ve asker kisvesine bürünmüş bir grup hain tarafından girişilen bu menfur darbe teşebbüsü karşısında, 7’den 70’e tüm halkımızın ortaya koyduğu kahramanca direniş, milletimizin demokrasi ve insan haklarına bağlılığının timsali olmuş; Türk milletinin baskılara boyun eğmeyeceğini, özgürlük ve bağımsızlığını koruyacağını, meşru haklarından hiçbir koşulda vazgeçmeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. Tanklara, helikopterlere, F-16’lara ve makineli tüfeklere karşı göğsünü siper ederek, darbecilere karşı bir taş bile atmadan demokrasisini, milletini ve devletini koruyan halkımız, gösterdiği demokratik olgunlukla bütün dünyayı hayret ve hayranlık duygusu içerisinde bırakmıştır. Bu ve benzeri uluslararası bilimsel etkinlikler Giresun Üniversitesi bünyesinde artarak devam edecektir. Daha şimdiden, Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı II. Uluslararası Demokrasi Sempozyumunun 28-30 Kasım 2017 tarihlerinde birlikte yapılması talebini Rektörlüğümüze iletmiş ve bu teklif tarafımızca da memnuniyetle karşılanmıştır.”

Giresun Valisi Hasan KARAHAN, sempozyuma ve değindiği güncel konulara ilişkin bir konuşma yaparak, şu şekilde devam etti: “İktidar farklı ve önemlidir. Yaşlı, genç, sıradan vatandaş ya da önemli bir mevkideki kişi olsun herkesi cezbeder. İktidar arzusuna yenik düşenlerin başvurdukları yollardan biri de darbedir. Fakat biz millet olarak, hürriyetimize, özgürlüğümüze düşkünüz. 15 Temmuz’da da bunu milletimiz göstermiştir. Milletimize, o gece gösterdiği direnç için teşekkür ediyoruz. Bu tarz etkinliklerin yapılmasını, farklı alanlarda da bu ve benzeri organizasyonların tekrarlanmasını valilik olarak destekliyoruz.”dedi

3 gün süren Sempozyumda 20 ayrı ülkeden, aralarında gazeteci, bürokrat ve akademisyenlerin  bulunduğu  115 konuşmacı, 91 bildiri sundu. Tebliğler 3 ayrı salonda 18 oturumda sunuldu.

“I.Uluslararası Demokrasi Sempozyumu”na, Giresun Valisi Hasan KARAHAN, J. Bölge Komutanı Tuğgeneral  Hakan SARAÇ, Başbakanlık Baş Danışmanı Mustafa ŞEN, Cumhuriyet Başsavcısı Ozan KAYA, İl Jandarma Komutanı J.Albay Ali İhsan ERSOY, İl Emniyet Müdürü, Uğur ÖZTÜRK, Belediye Başkan Yardımcısı Orhan KURT, İl Genel Meclis Başkanı Abdullah Mürşit GÜREL, kamu kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, üniversitemiz akademik ve idari personeli ve öğrenciler katıldılar.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Bulancak Ajans
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir