Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6330 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   30 Ağustos 2012 - 19:25

1.Giresun Şurası

Büyüt
Küçült
1.Giresun
Giresun Valiliği ile Giresun ve İnsanlığa Hizmet Derneğinin ortak çalışmasıyla yürütülen,

GİRESUN ve İNSANLIĞA HİZMET DERNEĞİ BASIN BİLDİRİSİ 

Giresun Valiliği  ile  Giresun ve İnsanlığa Hizmet Derneğinin ortak çalışmasıyla yürütülen ve bugüne kadar Giresun’da yapılmış olan en geniş katılımlı ve önemli toplantı olma özelliği taşıyacak olan ‘1. Giresun Şurası’, 2 Eylül Pazar günü Altın Palas Toplantı Salonunda gerçekleşecektir. Giresunda bir ilk olacak toplantıda  bütün kesimler bir araya gelerek çalışma imkanı bulacaklar. 

Söz konusu toplantıda, Sayın Valimiz Dursun Ali ŞAHİN ‘in başkanlığında, kaymakamlar, il,ilçe,belde belediye başkanları, üniversite,il genel meclisi başkan ve üyeleri,siyasi parti temsilcileri, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının müdürleri,çok sayıda özel sektör temsilcileri ve çeşitli sivil toplum örgütleri görüşlerini sunacaktır. Oluşturulacak bilgilerle ilimize yatırım yapmayı düşünen yerli ve yabancı yatırımcıların her konu ve sektörde bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesi sağlanacaktır. Bu amaçtan yola çıkarak her alanda şehrin geleceğine yön verecek ‘Stratejik Master Planı’ yapılması ve ‘Giresun Yatırım Bilgi Bankası’ oluşturulması planlanmaktadır.

     Toplantı; sunum ve karşılıklı soru/cevap şeklinde iki bölüm olarak;yatırım imkanları, sanayi, tarım, hayvancılık, kültür ve turizm , ulaştırma ve şehircilik, eğitim, sağlık ve spor, bilişim, su ve enerji, hizmet sektörü,sosyal v.b. diğer projeler ile ilgili olarak Giresun için neler yapılabileceği konularını görüşmek üzere Vali Dursun Ali Şahin’in başkanlığında 11:00 – 16:30 saatleri arasında gerçekleşecektir. 

Giresun’un geleceğinin yapılandırılacağı toplantıda yatırım imkanlarının neler olduğu, yatırım için gerekli olan arsa ve binaların tespiti, projeler ve stratejik olarak nelerin yapılabileceği ve şehrimizin geleceğine yön verecek sektörel öneriler toplantıda tüm yönleriyle masaya yatırılacaktır.

Toplantıda ortaya çıkan fikirler ve projeler dernek üyelerimiz Prof. Dr. Ünsal Bekdemir başkanlığında Prof. Dr. Turan Karadeniz, Yrd. Doç. Dr. Rahman Çakır, Şener Dalman, ve diğer öğretim üyelerinin eşliğinde bir master planı haline getirilip bilgi bankası oluşturulacaktır. Giresun’un yol haritası olarak değerlendirilecek olan veriler ışığında yerli ve yabancı yatırımcılar bilgilendirilecek ve onların Giresun’a yatırım yapmaları sağlanacaktır. Diğer bilgilerde Giresun'un yol haritası olarak değerlendirilecektir.

Oluşturulacak bilgiler  aynı zamanda  Ekim ayında Almanya’nın Essen şehrinde yapılacak ‘Giresun Günleri” içinde ön hazırlık niteliği taşıyor. Hazırlık için Giresun ve insanlığa hizmet derneği başkanı Ayhan Akten başkanlığındaki bir ekip 3-6 eylül tarihlerinde Almanya’ya gidecek.

Giresun’un geleceğinde önemli bir mihenk taşı özelliği taşıyacak olan toplantımızda, siz değerli basın mensuplarını aramızda görmekten mutluluk duyarız.  

                                                            AYHAN AKTEN

Giresun ve İnsanlığa Hizmet Derneği Başkanı




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir