Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5899 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   31 Aralık 2011 - 10:50

1500 Fidan Dağıtıldı

Büyüt
Küçült
1500 Fidan
''Yeni Yıla Ağaç Keserek Değil, Fidan Dikerek Girelim'' kampanyası çerçevesinde bugün Vali Dursun Ali Şahin'in de katılımıyla Orman Bölge Müdürlüğünce vatandaşlara bin 500 fidan dağıttı.

    ''Yeni Yıla Ağaç Keserek Değil, Fidan Dikerek Girelim'' kampanyası çerçevesinde bugün Vali Dursun Ali Şahin'in de katılımıyla Orman Bölge Müdürlüğünce vatandaşlara  bin 500 fidan dağıttı.               Atapark’ta düzenlenen fidan dağıtım töreninde “Yeni yıla ağaç keserek değil, ağaç dikerek girmenin şerefini, onurunu yaşıyorum” diyerek sözlerine başlayan Vali Şahin şunları söyledi.                “Bölge müdürüm geldiği günden bu yana Giresun’da mührünü vuruyor. Bütün dolgu alanlarını önümüzdeki günlerde dozerle düzelterek tamamını ağaçlandıracağız. Dolgu alanlarını toprak ağaç ve suyu birleştireceğiz. Ayrıca bu sene köy yollarımıza iki taraflı meyve fidanı dikerek iyi bir sonuç aldık.               Bunun yanında Şebinkarahisar’da bayağı ceviz ağacı diktik. İki tane Bal Ormanı yaptık. Ihlamur ve çiçek üreten bitkileri seçerek organik balın daha fazla yaygınlaştırılması ve dünya standartlarında bir numara olmak için ıhlamur, defne ve akasya ağaçları dikerek Bal Ormanı yaptık.               Bunun ötesinde Şebinkarahisar’da Üniversite bahçesine 250 dönüm Bal Ormanı yapıyoruz. Orada ceviz, dut ve akasya, ıhlamurla Bal Ormanı kuracağız. Sadece bu bal ormanıyla değil bütün ilçelerimizde orman işletme müdürlüklerimizi ağaç dikimi seferberliği ilan edilmiştir. Nasıl ki biz buraya geldikten sonra okuma-yazma alanına seferberlik ilan ettikse, ilimizin ağacı bol olsa da, % 36 sı ağaç kaplı olsa bile yine biz ağaç dikme konusunda seferberlik ilan ettik. Çünkü bizim inancımız bunu gerektirir. Elimizdeki fidanı son anımıza kadar dikmeliyiz. Hayırlı olsun.”                 Milli orman seferberliği çerçevesinde Yeni  yıla ağaç keserek değil, fidan dikerek girilmesi için vatandaşımızı bilinçlendirmek adına bir kampanya başlattıklarını belirten Orman Bölge Müdürü Ali Kaya da “Bu kampanya çerçevesinde vatandaşlarımıza yeni yılda dikmeleri için bin 500 adet çam fidanı dağıtmaktayız. Orman varlıklarımızı korumak adına Milli Ağaçlandırma Seferberliğimiz de devam etmektedir.”dedi.               Tören, fidanların dağıtımıyla sona erdi.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir